Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: vanf USB opstarten (zonder Hdd)  (gelezen 260 keer)

Offline spievensterke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
vanf USB opstarten (zonder Hdd)
« Gepost op: 2017/08/28, 13:02:22 »
@ Forum,

is het aangeraden om, permanent, op te starten en te werken vanaf een opstartbare USB (met geïnstalleerd 'Linux-gestuurd besturingssysteem' ) zonder een  Hdd in de computer ?
De computer (desktop/laptop heeft géén UEFI).

Groet,
spievensterke.
Toshiba Satellite L500-1C7 Testlaptop > Hdd1; LinuxMint64- Cinnamon- 18.3  >  Hdd2: Ubuntu - 18.04.- LTS- 64bit  -- Intel Mobile Video /

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vanf USB opstarten (zonder Hdd)
« Reactie #1 Gepost op: 2017/08/28, 13:05:02 »
Aangeraden, afgeraden .... als die PC geen harde schijf heeft, en je wil opstarten met een externe USB, dan kan dat en dan moet je dat zo doen. Mocht je wel een harde schijf hebben: die zijn doorgaans sneller, en zijn gegarandeerd aanwezig bij de opstart.

Offline swake

  • Lid
    • 72 uren sas
  • Steunpunt: Ja
Re: vanf USB opstarten (zonder Hdd)
« Reactie #2 Gepost op: 2017/08/28, 13:39:18 »
Je kan inderdaad een linux distro op een USB stick installeren , ja zelfs op een externe harde schijf (USB) , die je dan op eender welke PC/laptop kan aansluiten . Men noemt dat een portable (draagbaar) apparaat waarop een Linux besturingssysteem is geïnstalleerd . Gebruik hiervoor een USB stick van minstens 32 GB , of mag zelfs groter zijn .
Lees hier meer.
http://kevinvermassen.be/2016/08/02/ubuntu-16-04-installeren-op-een-usb-stick-met-yumi/