Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: chromium start niet  (gelezen 226 keer)

Offline boyette

  • Lid
chromium start niet
« Gepost op: 2017/07/06, 19:19:44 »
Chromium start plotseling niet meer op.
Heb al een keer verwijderd en opnieuw geinstalleerd.

Iemand enig idee?

$ chromium-browser
Using PPAPI flash.
--disable-new-tab-first-run --enable-user-scripts --ppapi-flash-path=/usr/lib/adobe-flashplugin/libpepflashplayer.so --ppapi-flash-version=
[4404:4404:0706/191746.411093:ERROR:data_type_manager_impl.cc(36)] Passwords cryptographer error was encountered:
Received signal 11 SEGV_MAPERR 000000000010
#0 0x7fb751899425 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x7fb75189980b <unknown>
#2 0x7fb751bcb390 <unknown>
#3 0x5577e4cc0dc8 <unknown>
#4 0x5577e4cc3656 <unknown>
#5 0x5577e4cc3df9 <unknown>
#6 0x5577e4cc4143 <unknown>
#7 0x7fb751914821 <unknown>
#8 0x7fb75189aeea base::debug::TaskAnnotator::RunTask()
#9 0x7fb7518c3e90 base::MessageLoop::RunTask()
#10 0x7fb7518c597d base::MessageLoop::DeferOrRunPendingTask()
#11 0x7fb7518c683d <unknown>
#12 0x7fb7518c7300 base::MessagePumpLibevent::Run()
#13 0x7fb7518c2f15 base::MessageLoop::RunHandler()
#14 0x7fb7518ed628 base::RunLoop::Run()
#15 0x7fb751919e36 base::Thread::ThreadMain()
#16 0x7fb751914726 <unknown>
#17 0x7fb751bc16ba start_thread
#18 0x7fb73b0993dd clone
  r8: 000000000000002e  r9: 00005577e67176ec r10: 0000000000000000 r11: 00007fb73b126f50
 r12: 00007fb68fffdff0 r13: 0000000000000008 r14: 0000000000000008 r15: 00007fb68fffdeb0
  di: 0000000000000000  si: 00007fb68fffdeb0  bp: 00007fb68fffdf00  bx: 00007fb68fffdeb0
  dx: 000000000000005a  ax: 0000000000000000  cx: 00007fb6900097b0  sp: 00007fb68fffde60
  ip: 00005577e4cc0dc8 efl: 0000000000010206 cgf: 0000000000000033 erf: 0000000000000004
 trp: 000000000000000e msk: 0000000000000000 cr2: 0000000000000010
[end of stack trace]
Calling _exit(1). Core file will not be generated.
« Laatst bewerkt op: 2017/07/09, 22:38:39 door boyette »

Offline boyette

  • Lid
Re: chromium start niet
« Reactie #1 Gepost op: 2017/07/07, 21:04:46 »
Chromium start plotseling niet meer op.
Heb al een keer verwijderd en opnieuw geinstalleerd.

Iemand enig idee?

$ chromium-browser
Using PPAPI flash.
--disable-new-tab-first-run --enable-user-scripts --ppapi-flash-path=/usr/lib/adobe-flashplugin/libpepflashplayer.so --ppapi-flash-version=
[4404:4404:0706/191746.411093:ERROR:data_type_manager_impl.cc(36)] Passwords cryptographer error was encountered:
Received signal 11 SEGV_MAPERR 000000000010
#0 0x7fb751899425 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x7fb75189980b <unknown>
#2 0x7fb751bcb390 <unknown>
#3 0x5577e4cc0dc8 <unknown>
#4 0x5577e4cc3656 <unknown>
#5 0x5577e4cc3df9 <unknown>
#6 0x5577e4cc4143 <unknown>
#7 0x7fb751914821 <unknown>
#8 0x7fb75189aeea base::debug::TaskAnnotator::RunTask()
#9 0x7fb7518c3e90 base::MessageLoop::RunTask()
#10 0x7fb7518c597d base::MessageLoop::DeferOrRunPendingTask()
#11 0x7fb7518c683d <unknown>
#12 0x7fb7518c7300 base::MessagePumpLibevent::Run()
#13 0x7fb7518c2f15 base::MessageLoop::RunHandler()
#14 0x7fb7518ed628 base::RunLoop::Run()
#15 0x7fb751919e36 base::Thread::ThreadMain()
#16 0x7fb751914726 <unknown>
#17 0x7fb751bc16ba start_thread
#18 0x7fb73b0993dd clone
  r8: 000000000000002e  r9: 00005577e67176ec r10: 0000000000000000 r11: 00007fb73b126f50
 r12: 00007fb68fffdff0 r13: 0000000000000008 r14: 0000000000000008 r15: 00007fb68fffdeb0
  di: 0000000000000000  si: 00007fb68fffdeb0  bp: 00007fb68fffdf00  bx: 00007fb68fffdeb0
  dx: 000000000000005a  ax: 0000000000000000  cx: 00007fb6900097b0  sp: 00007fb68fffde60
  ip: 00005577e4cc0dc8 efl: 0000000000010206 cgf: 0000000000000033 erf: 0000000000000004
 trp: 000000000000000e msk: 0000000000000000 cr2: 0000000000000010
[end of stack trace]
Calling _exit(1). Core file will not be generated.

Offline boyette

  • Lid
Re: chromium start niet
« Reactie #2 Gepost op: 2017/07/07, 21:06:31 »
Chromium start plotseling niet meer op.
Heb al een keer verwijderd en opnieuw geinstalleerd.

Iemand enig idee?

$ chromium-browser
Using PPAPI flash.
--disable-new-tab-first-run --enable-user-scripts --ppapi-flash-path=/usr/lib/adobe-flashplugin/libpepflashplayer.so --ppapi-flash-version=
[4404:4404:0706/191746.411093:ERROR:data_type_manager_impl.cc(36)] Passwords cryptographer error was encountered:
Received signal 11 SEGV_MAPERR 000000000010
#0 0x7fb751899425 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x7fb75189980b <unknown>
#2 0x7fb751bcb390 <unknown>
#3 0x5577e4cc0dc8 <unknown>
#4 0x5577e4cc3656 <unknown>
#5 0x5577e4cc3df9 <unknown>
#6 0x5577e4cc4143 <unknown>
#7 0x7fb751914821 <unknown>
#8 0x7fb75189aeea base::debug::TaskAnnotator::RunTask()
#9 0x7fb7518c3e90 base::MessageLoop::RunTask()
#10 0x7fb7518c597d base::MessageLoop::DeferOrRunPendingTask()
#11 0x7fb7518c683d <unknown>
#12 0x7fb7518c7300 base::MessagePumpLibevent::Run()
#13 0x7fb7518c2f15 base::MessageLoop::RunHandler()
#14 0x7fb7518ed628 base::RunLoop::Run()
#15 0x7fb751919e36 base::Thread::ThreadMain()
#16 0x7fb751914726 <unknown>
#17 0x7fb751bc16ba start_thread
#18 0x7fb73b0993dd clone
  r8: 000000000000002e  r9: 00005577e67176ec r10: 0000000000000000 r11: 00007fb73b126f50
 r12: 00007fb68fffdff0 r13: 0000000000000008 r14: 0000000000000008 r15: 00007fb68fffdeb0
  di: 0000000000000000  si: 00007fb68fffdeb0  bp: 00007fb68fffdf00  bx: 00007fb68fffdeb0
  dx: 000000000000005a  ax: 0000000000000000  cx: 00007fb6900097b0  sp: 00007fb68fffde60
  ip: 00005577e4cc0dc8 efl: 0000000000010206 cgf: 0000000000000033 erf: 0000000000000004
 trp: 000000000000000e msk: 0000000000000000 cr2: 0000000000000010
[end of stack trace]
Calling _exit(1). Core file will not be generated.

Offline nahjo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: chromium start niet
« Reactie #3 Gepost op: 2017/07/08, 08:38:46 »
Chromium start plotseling niet meer op.
Heb al een keer verwijderd en opnieuw geinstalleerd.

Iemand enig idee?
Ik heb nou niet een idee wat het probleem is maar ik heb wel een gelijk probleem gehad door dat ik ook de PPA (daily builds) voor chromium geinstalleerd had. Na het verwijderen van de PPA en chromium en dan opnieuw installeren was het probleem opgelost.
Je ook eens een testje doen door de verborgen map./.config/chromium en andere naam te geven (.config/chromium.bak) en daarna chromium starten.

Offline boyette

  • Lid
Re: chromium start niet
« Reactie #4 Gepost op: 2017/07/09, 22:21:49 »
thx dat was de oplossing!

Offline boyette

  • Lid
Re: chromium start niet
« Reactie #5 Gepost op: 2017/07/09, 22:39:43 »
maar te vroeg gejuicht.

Na het verwijderen of hernoemen van de chromium directory start chromium de eerste keer wel op.
Er wordt een nieuwe directory aangemaakt met een nieuw profiel.
Maar daarmee gaat het ook direct weer fout.
Want een 2e keer is weer het zelfde probleem aan de orde.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Re: chromium start niet
« Reactie #6 Gepost op: 2017/07/09, 22:43:27 »
Ook de verborgen bestanden verwijderd zoals nahjo aangeeft?
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline boyette

  • Lid
Re: chromium start niet
« Reactie #7 Gepost op: 2017/07/11, 09:57:57 »
welke verborgen mappen?
Als die er al zijn zitten die in de config directory die ik hernoem.

Offline pederoco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: chromium start niet
« Reactie #8 Gepost op: 2017/07/11, 10:36:25 »
Probeer dit eens met de terminal:
rm -r -v ~/.config/chromium && rm -r -v ~/.cache/chromiumDan is Chromium weer compleet schoon.
mvg,  Peter
Desktop: xubuntu 16.04.3 / xubuntu-minimal 16.04.3
Laptop: xubuntu-minimum 16.04.3
"No windows in the house but somehow there's more light..."