Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: smb naar QNAP of...?  (gelezen 645 keer)

Offline johande

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
smb naar QNAP of...?
« Gepost op: 2017/06/25, 20:02:36 »
Vroeger met 12.04 kon ik met Gigolo naar mijn shares op mijn QNAP nas, zonder telkens opnieuw paswoorden te hoeven ingeven. Nu met 16.04 heb ik opnieuw gigolo geïnstalleerd, maar vind ik nergens smb terug. Ik kan alleen op mijn shares raken door "windows-deel" type te selecteren, maar dan komt telkens opnieuw paswoord vragen en is ook een geknoei met "aanmeldsleutelbos" - hoe krijg ik dit weg?

Wat is de beste manier om automatisch mijn shares op mijn nas te mounten? Dank u, Johan
« Laatst bewerkt op: 2017/06/25, 20:53:43 door johande »

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: smb naar QNAP of...?
« Reactie #1 Gepost op: 2017/06/25, 21:09:39 »
Aanmeldsleutelbos, deze de 1e keer 2 keer niks ingeven als wachtwoord, dan wordt voor dit geen wachtwoord meer gevraagd. Zoek anders op hoe je dit kunt resetten.

Dan bij netwerk openen/verbinden wordt eenmalig om wachtwoord gevraagd(om je wachtwoord in aanmeldsleutelbos te krijgen), nu kun je verbinden  zonder wachtwoord(aanmeldsleutelbos wordt automatisch geopend voor je wachtwoord).

Gigolo is niet nodig, via je verkenner kun je een favoriet maken, en deze gebruiken.