Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: internet traaaaaag  (gelezen 7393 keer)

DFreeze

  • Gast
internet traaaaaag
« Gepost op: 2007/05/06, 20:12:05 »
Ik heb Feisty geinstalleerd, en m'n firefox is ineens niet vooruit te branden. Ik heb de OpenDNS servers ingevuld omdat ik m'n ISP verdacht van langzame servers, maar dat maakt niet uit.
Veel pagina's blijven eeuwig wachten, en wanneer ik 'n keer op verversen druk (of twee keer) staan ze er ineens. Maar soms blijven pagina's ook gewoon blank. Geen timeout, maar er komt gewoon niets in beeld.

Kan dat zo'n IPv6 probleem zijn? Ik heb niets aan de instellingen van het internet veranderd sinds de installatie.

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #1 Gepost op: 2007/05/06, 21:04:15 »
Citaat van: pjotr123
Tip: schakel Pango uit in Firefox. Daarmee zet je de turbo aan in je webbladeraar. Zie deze draad (het gaat om bijdrage nummer 22 van Profox) http://forum.ubuntu-nl.org/topic/1100

Groet, Pjotr.
Voor het gemak hier de oplossing van profoX (bijdrage 22 in de post die Pjotr aangaf)
Citaat van: profoX
terminal:

sudo mv /usr/bin/firefox /usr/bin/firefox.orig

gksudo gedit /usr/bin/firefox


je krijgt nu een leeg tekstbestand
plak dit in het tekstbestand:

#!/bin/sh
MOZ_DISABLE_PANGO=1 firefox.orig "$@"
tekstbestand opslaan en sluiten

weer in de terminal:

sudo chmod +x /usr/bin/firefox
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

DFreeze

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #2 Gepost op: 2007/05/07, 09:50:06 »
Bedankt. Ik zal het vanavond 'ns proberen. Ik zie aan het bugreport dat het een Dapper (FireFox 1.5) probleem is. Raar dat 't twee ubuntu-versies verder nog steeds een probleem oplevert...

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #3 Gepost op: 2007/05/07, 10:00:25 »
Het is een Firefox-probleem, hè, geen Ubuntuprobleem.
Tip: installeer ook de extensie Fasterfox in Firefox. Extra - Addons - Extensies verkrijgen

Tip 2: installeer ook de browser Galeon (gewoon, vanuit Synaptic). Mozilla-gebaseerd, maar veel simpeler dan Firefox, en die heeft dat probleem niet.

DFreeze

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #4 Gepost op: 2007/05/14, 08:56:41 »
Ik heb de DISABLE_PANGO fix gedaan. 't Lijkt erop dat FireFox nu sneller gaat, maar ik heb nog steeds dat websites enorm lang 'niets doen'. Even een druk op F5 en hop, daar staat de website in één keer...

Het viel me op dat FireFox op m'n WindowsXP laptop dat ook doet, dus ineens lijkt het niet meer een FF probleem, sterker nog, het lijkt helemaal niet een software probleem. Kan het zijn dat m'n router de boel stagneert? (ik heb een SMC 7908 VoWBRA van Solcon).

breukkie

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #5 Gepost op: 2007/05/14, 09:27:43 »
Heb je in de smc wel de dns ingevuld ?
inloggen op de smc standaard 192.168.2.1 wachtwoord standaard smcadmin en via advanced setup naar SYSTEM  gaan.
hieop REMOTE MANAGEMENT klikken en op bevestigen klikken vervolgens kom je in het DNSveld hier kun je deDNS invulllen en opslaan.

DFreeze

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #6 Gepost op: 2007/05/14, 19:31:59 »
Ik heb de DNS ingevuld in Ubuntu en op de router. Blijkt nu wel dat ik op de router nog de DNS IP's van m'n ISP had ingevuld, en in Ubuntu had ik de IP's van OpenDNS geprobeerd. Ik heb ze nu weer beide op die van m'n ISP om te kijken of dat iets verandert. Of moet ik in Ubuntu alleen het IP van m'n router invullen?

NB: bij het kijken in m'n router (SMC 7908VoWBRA van solcon) zag ik in de logfiles veel van dit staan:
5/14/2007  18:30:30 **SYN Flood** 82.139.11.4, 1361->> 192.168.1.4, 9090 (from ATM1 Inbound)
05/14/2007  18:30:30 **SYN Flood** 24.57.215.24, 1135->> 192.168.1.4, 9090 (from ATM1 Inbound)
05/14/2007  18:30:28 **SYN Flood** 217.132.47.5, 3309->> 192.168.1.4, 9090 (from ATM1 Inbound)
05/14/2007  18:30:27 **SYN Flood** 192.168.1.4, 33859->> 91.127.72.4, 27552 (from ATM1 Outbound)
Is dat omdat m'n router mijn torrentverkeer als verdacht bestempelt, of is iemand met mijn router aan het f*kken?

breukkie

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #7 Gepost op: 2007/05/14, 21:00:58 »
waarschijnlijk heb je een torrent programma openstaan wat deze flood veroorzaakt .

Normaal gesproken deelt je router op bassis van dhcp zelf een ipadres aan de machine uit , je kan het ook statisch invullen beide kan.

DFreeze

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #8 Gepost op: 2007/05/15, 09:16:14 »
Maar is deze flood verantwoordelijk voor het trage internetgedrag, of is m'n router gewoon paniekerig in z'n logfiles? Ik heb m'n DHCP uitstaan en verdeel zelf de IP nummers in m'n LAN (192.168.*.*).

Oh, en nog wat: wanneer m'n router de DNS gegevens heeft, kan ik dan in Ubuntu de router als DNS invullen, of moet ik daar ook gewoon de DNS gegevens van solcon invullen?

breukkie

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #9 Gepost op: 2007/05/15, 17:33:14 »
Als je inderdaad programma's gebruikt voor torrent sites  kan dit  het probleem zijn dat  je internet traag is.
Ik weet niet wat voor  pakket je hebt afgenomen via solcon .(snelheid)
Als je veel upload verkeer genereert kan dit je verbinding behoorlijk dichttrekken (afhankelijk van de hoeveelheid upload die je hebt ingesteld in het programma).
Als je in de router dns heb ingevuld is het niet meer noodzakelijk om dit ook op je machine lokaal in te stellen.

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #10 Gepost op: 2007/05/17, 14:22:16 »
Mijn internet is de laatste dagen ook traag. Speciaal met downloaden en het afspelen van online mediabestanden. Ik zit op een netwerk van unief en anderen zeggen het probleem niet te hebben. Verder heb ik Pango uitgeschakeld en FasterFox geïnstalleerd.

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #11 Gepost op: 2007/05/17, 15:25:23 »
Weet iemand hoe ik dit probleem kan traceren, want het begint toch wel de spuigaten uit te lopen. Ik weet niet hoe ik op de router kan komen, omdat ik op een universiteitsnetwerk zit. Verder heb ik nog niet veel verstand van netwerken enzo...
Het probleem voldoet aan dezelfde kenmerken als DFreeze beschreef. Soms duurt het ontzettend lang een pagina te openen, en op een ander moment druk je op F5 en opent de pagina vrijwel direct. Iemand een idee?

breukkie

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #12 Gepost op: 2007/05/17, 15:33:59 »
Je bedoeld dat je alleen maar een kabel in je pc hoeft te hangen en aan het internet zit ?
Of draadloos kan ook natuurlijk
Sja dan kan je navragen bij de mede studenten of zij dit probleem ook hebben en eens met de netwerkbeheerder gaan babbelen.
Als je een router op je kamer heb zou je deze eens kunnen herstarten.

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #13 Gepost op: 2007/05/17, 15:42:50 »
Hoe weet ik zeker dat het probleem em zit in het netwerk? Kan ik dat ergens controleren?

Router opnieuw opstarten = uit- en aanzetten?

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #14 Gepost op: 2007/05/17, 16:03:53 »
Ik ben uit pure wanhoop maar wat gaan 'pingen', als dat iets meer informatie geeft? Hierbij:
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=329 ttl=60 time=6.91 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=330 ttl=60 time=8.86 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=331 ttl=60 time=41.1 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=332 ttl=60 time=7.62 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=333 ttl=60 time=20.9 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=334 ttl=60 time=8.46 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=335 ttl=60 time=23.7 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=336 ttl=60 time=6.90 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=337 ttl=60 time=10.4 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=338 ttl=60 time=7.89 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=339 ttl=60 time=8.70 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=340 ttl=60 time=12.1 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=341 ttl=60 time=62.5 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=342 ttl=60 time=7.17 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=343 ttl=60 time=8.50 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=344 ttl=60 time=8.02 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=345 ttl=60 time=35.4 ms

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #15 Gepost op: 2007/05/17, 17:25:27 »
Bij jou zijn de resultaten zeer wisselend zie ik. Ik heb naar hetzelfde adres gepingd met dit resultaat:

vader@enigma:~$ ping 134.58.126.3
PING 134.58.126.3 (134.58.126.3) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=1 ttl=51 time=21.2 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=2 ttl=51 time=20.4 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=3 ttl=51 time=20.5 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=4 ttl=51 time=20.2 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=5 ttl=51 time=19.9 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=6 ttl=51 time=20.3 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=7 ttl=51 time=20.6 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=8 ttl=51 time=20.5 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=9 ttl=51 time=20.2 ms

[1]+  Stopped                 ping 134.58.126.3
vader@enigma:~$

Allemaal netjes rond de 20.0 ms.
Het kan dus aan jouw routertje liggen dat die niet goed is ingesteld. Je krijgt geen fouten, dus de kabel of de wireless instellingen werken

UPDATE: Nu moet ik wel bekennen dat ik op dit moment op 40 cm van mijn accesspoint zit....
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #16 Gepost op: 2007/05/17, 20:51:08 »
Bedankt voor je reactie, Woteb!
Volgens mij heeft er niemand anders op kotnet last van. Bovendien heb ik mijn instellingen van de router niet echt kunnen wijzigen, omdat ik er al niet bij kan...
Het frappante is dat als ik iets download, dat hij eerst heel snel gaat en dan vertraagt ie langzaam, totdat hij stil valt...
Niemand die me verder kan helpen??

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #17 Gepost op: 2007/05/17, 22:13:00 »
Nog even een testje beneden gemaakt, ongeveer 6 meter bij mij accesspoint vandaan (en met twee plaffonds).

vader@enigma:~$ ping 134.58.126.3
PING 134.58.126.3 (134.58.126.3) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=1 ttl=51 time=21.5 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=2 ttl=51 time=21.6 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=3 ttl=51 time=21.5 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=4 ttl=51 time=21.5 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=5 ttl=51 time=22.4 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=6 ttl=51 time=21.3 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=7 ttl=51 time=21.0 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=8 ttl=51 time=21.8 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=9 ttl=51 time=21.1 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=10 ttl=51 time=24.3 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=11 ttl=51 time=29.4 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=12 ttl=51 time=21.8 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=13 ttl=51 time=21.3 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=14 ttl=51 time=32.1 ms
64 bytes from 134.58.126.3: icmp_seq=15 ttl=51 time=29.8 ms

[1]+  Stopped                 ping 134.58.126.3
vader@enigma:~$

Ietsje slomer en als ik met m'n hand  in de buurt van mijn wirelesskaartje kom dan stoort dat lichtelijk (zie de laatste regels die ineens van +/- 21 ms naar > 30 ms gaan).

Wat mij ook opvalts is dat jouw ttl op 60 staat en die van mij op 51. Dat kan ook schelen, weet even niet hoe je dat in moet stellen.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #18 Gepost op: 2007/05/17, 22:21:28 »
Ik heb even via Google gezocht op firefox en op ttl, maar kan daar niet zo snel zinnige informatie vinden. Een tijdje geleden heb ik dit gepost op dit forum:

Citaat
Firefox versnellen

Firefox is niet bepaald snel in het openen en laden van webpagina`s. Met deze tweak kan je Firefox op een simpele manier versnellen.

1.) Open Firefox en typ about:config

2.) Ga naar network.http.pipelining en verander de waarde door te dubbelklikken op True.

3.) Zoek daarna de sleutel network.http.proxy.pipelining op. Dubbelklik erop en verander de waarde naar True.

4.) Dan ga je naar network.http.pipelining.maxrequests. Dubbelklik erop en vul het getal 30 in.

5.) Dan ga je naar nglayout.initialpaint.delay en verander die naar 0, standaart staat die op 250.

Zoek het volgende ook op:

6.) network.http.max-connections en verander die naar 64

7.) network.http.max-connections-per-server en verander die naar 21

8.) network.http.max-persistent-connections-per-server en verander die naar 8

Als je Firefox nu opnieuw opstart dan merk je dat de pagina's veel sneller worden geladen.

Toevoeging op 5.) Wanneer deze niet bestaat maak je een nieuwe sleutel aan door met de rechter muisknop op een regel te klikken en naar Nieuw >> Getal te gaan. Bij de Engelse versie van Firefox ga je naar New >> Integer.

Nu heb je een nieuwe sleutel aangemaakt. Dubbelklik erop en vul nglayout.initialpaint.delay in. Nu opent er een nieuw venster. Vul daar het getal 0 in.
Misschien werkt dit ook bij jou. Ik heb wel eens gelezen dat Fasterfox een en ander wat hierboven staat ook doet, maar misschien een idee om dit eens te controleren...?
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #19 Gepost op: 2007/05/17, 22:58:56 »
Bedankt voor je tips.
Ik vermoed toch dat het ergens aan het netwerk of de poorten of een firewall of iets moet liggen, hoewel ik er niet veel verstand van heb. Ook Galeon, Evolution en streaming via multimediaplayer verloopt traag. Maar ik heb nog niet veel verstand van netwerken en poorten, dus weet niet hoe ik kan achterhalen waar het probleem nu juist zit. Heeft iemand aanwijzingen??

Offline Blackdrive

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #20 Gepost op: 2007/05/17, 23:13:50 »
ipv6 disablen kan helpen
(dat doe je bij about:config)

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #21 Gepost op: 2007/05/17, 23:33:17 »
Citaat van: blackdrive
ipv6 disablen kan helpen
(dat doe je bij about:config)
Kan ik ook aanbevelen, loopt helemaal als een speer op mijn laptop (met IceWM, Gnome staat er ook op maar dat gebruik ik steeds minder).
Even zoeken op ipv6 en dan network.dns.disableIPv6 op True zetten (waarde staat op False. als je hierop klikt wordt dit omgezet in True, waardoor IPv6 wordt uitgeschakeld), Firefox opnieuw opstarten en je jaagt over het internet als nooit tevoren.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

breukkie

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #22 Gepost op: 2007/05/18, 08:38:51 »
Zoals ik al eerder aangaf die syn-flood in je log van de router verwijst waarschijnlijk naar een torrent programma.
Kun je dat torrent programma  eens uitzetten en kijken hoe je internet verbinding zich dan houd?

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet traaaaaag
« Reactie #23 Gepost op: 2007/05/18, 10:26:36 »
Citaat van: blackdrive
ipv6 disablen kan helpen
(dat doe je bij about:config)
Bedankt voor de tip. Het zal vast helpen als het echte probleem is opgelost! ;)

Citaat van: breukkie
Zoals ik al eerder aangaf die syn-flood in je log van de router verwijst waarschijnlijk naar een torrent programma.
Kun je dat torrent programma  eens uitzetten en kijken hoe je internet verbinding zich dan houd?
Dat was wrs iemand anders aan wie je dat aangaf. Verder weet ik niet wat een torrent programma is...
Mijn probleem is dat ik niet op mijn router kan komen en die instellingen dus niet kan wijzigen, welk IP-adres ik ook maar probeer. En het is echt wel een netwerk-probleem, omdat alle mogelijke verbindingen met internet traag verlopen: Firefox, Galeon, multimediaspelers, het downloaden van bestanden etc.. Ik heb eens bij mijn Netwerk Tools gekeken en daar staan de volgende gegevens:
Netwerkapparaat: loopback interface (lo)
IP-informatie:
Protocol: IPv4; IP-adres: 127.0.0.1; Netmasker/voorzetsel: 255.0.0.0
Protocol: IPv6; IP-adres: ::1; Netmasker/voorzetsel: 128

Netwerkapparaat: ethernet interface (ethO)
IP-informatie:
Protocol: IPv4; IP-adres: 10.91.21.31; Netmasker/voorzetsel: 255.255.248.0; Broadcast: 10.91.23.255
Protocol: IPv6; IP-adres: fe80::204:76ff:fe21:15c8; Netmasker/voorzetsel: 64
Nog wat technische informatie van de provivder:
Citaat
Technische informatie

intranet userid = kuleuven/[knip] email = w[knip].hartog@student.kuleuven.be
site = upc-docsis-3
ip-addr = 10.91.21.31
subnet = 10.91.16.0
mask = 255.255.248.0
router = bcrouter1
message = login performed for kuleuven/s0165510@10.91.21.31
Kan ik hieruit ergens het IP-adres van mijn router halen?
« Laatst bewerkt op: 2009/06/27, 10:17:14 door wolterkabolter »

breukkie

  • Gast
internet traaaaaag
« Reactie #24 Gepost op: 2007/05/18, 10:56:13 »
Het toebedeelde ipadrres is 10.91.21.31 met een subnet van 255.255.248.0 (klasse A netwerk)