Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: partitie uitbreiden  (gelezen 488 keer)

Offline oeter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
partitie uitbreiden
« Gepost op: 2011/02/14, 12:38:18 »
Situatie is als volgt , een kubuntu is geinstalleerd binnenin windows met wubi met een partitie van 30 gb . Nu is het zo dat ik deze partitie graag zou uitbreiden naar laat ons zeggen 100 gb . Kan dit , en zo ja , hoe ? Of moet kubuntu opnieuw geinstalleerd worden ?

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: partitie uitbreiden
« Reactie #1 Gepost op: 2011/02/14, 13:18:09 »
Het is niet nodig die partitie uit te breiden. Een Linux systeem heeft genoeg aan 10 GB. Je persoonlijke gegevens/bestanden, zet die gewoon op je Windows partitie. Met een link in je linux home directory kan je er onmiddellijk bij. Voordeel: plaatswinst, en je gegevens zijn beschikbaar zowel onder Windows als onder Linux.

Dat gezegd zijnde: een "gewone" partitie kan je aanpassen. Hoe dat met een wubi installatie kan gebeuren (wellicht wel) weet ik niet.