Ik neem aan dat Ubuntu dat toch zelf verwijderd wat er nog op de partitie staat, wanneer het zich instald overschrijft het toch zo ie zo de oude installatie.
Dat doet gebeurt niet automatisch, in het begin van de installatie wordt gevraagd of je ubuntu wil installeren naast het huidige OS, of dat je ubuntu over de gehele schijf wil installeren met verlies van gegevens, of dat je zelf de partities wil samenstellen waar de OS'en op moeten komen te staan.
Als je voor optie 2 hebt gekozen, dan zal ubuntu eerst je harde schijf leeg halen om vervolgens ubuntu er op te zetten, dit gebeurt dus niet bij de andere opties.