Inderdaad, alleen "verwijderen" haalt alleen het betreffende programma van je systeem, "volledig verwijderen" gooit ook de configuratiebestanden van het betreffende programma (ook die in je /home/gebruiker map staan) van de schijf.
Voorbeeld: Je verwijdert (zonder volledig te kiezen) Thunderbird en installeert het opnieuw. Je zult merken dat al je mail instellingen en berichten nog gewoon aanwezig zijn. Kies voor "volledig verwijderen" en je bent na herinstallatie alles kwijt.
Gr,
Jim