Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: cliOS; Leerzaam desktop OS zonder X  (gelezen 814 keer)

Offline socialdefect

  • Lid
    • socialdefect
    • Socialdefect's Blog
  • Steunpunt: Nee
cliOS; Leerzaam desktop OS zonder X
« Gepost op: 2011/05/03, 16:19:41 »
Binnenkort willen we vanuit Digitaal Duurzaam Tilburg gaan starten met het houden van workshops. Natuurlijk mag hierbij een inleiding op de opdrachtregel niet ontbreken. Speciaal voor deze workshop ben ik bezig met het opzetten van een compleet desktop systeem zonder grafische omgeving. Natuurlijk zijn er wel diverse hulpmiddelen aanwezig waarmee de functionaliteit van een simpele grafische desktop vrijwel te evenaren is.

Voor de beginners zijn de INX scripts toegevoegd waarmee je vanuit een gemakkelijke menu-gebaseerde interface bekend kan raken met de opdrachtregel door middel van menu opties en tutorials. Natuurlijk is het systeem ook erg geschikt voor gevorderde gebruikers en kan je na het inloggen kiezen of je een hulp-programma wil gebruiken en kan deze automatisch gestart worden.

De eerste Alpha release is net vers geupload naar sourceforge. Deze versie is nog alleen te gebruiken als live-cd. Het is dan wel een Alpha release maar wees niet bang dat je er je pc mee om zeep helpt.

Als je bugs vind, denkt dat iets beter anders kan of iets hebt toe te voegen dan laat het maar horen. (liefst via de bugtracker op sourceforge)
 
Download cliOS 0.1 Alpha van Sourceforge