Ondersteuning > Software en configuratie

beamer wordt niet herkent en andersom ubuntu 22.04

(1/2) > >>

bauke:
Beste mensen, gisteren hadden we een cursus. Ik dacht ik gebruik de laptop om te presenteren, maar helaas kon de beamer geen contact maken met laptop en andersom. De laptop draait alleen op Ubuntu 22.04. Het is een bekend probleem las ik, maar ik kon geen oplossingen vinden in de berichten over dit onderwerp. Is er inmiddels een oplossing voor dit probleem?

ajjp:
Al geprobeerd om eerst de laptop op te starten, en dan pas de beamer in te pluggen? Zelf meegemaakt -niet standaard- dat ik alleen zo de beamer kon gebruiken.

bauke:
Ja, dat doe ik meestal op die manier

Jenske:
Geef meer duidelijkheid over:
* met wélk programma wou je presenteren? Impress?
* welke beamer-verbinding heb je gelegd tussen je laptop en de beamer: HDMI, VGA, ...?
* wat bedoel je met: kon geen contact maken met laptop (en andersom)? --> Als je geen contact kan maken met de laptop, ga ik ervan uit dat je de laptop niet kan aan krijgen (of kan inloggen). De beamer legt nl. geen contact met de laptop maar is (op enkele signalen na, die nodig zijn voor communicatie) slechts een dommekracht die signalen uit de laptop omzet naar iets dat wordt geprojecteerd.
* en over welke beamer spreek je, i.h.b. welke is de hoogste resolutie?

bauke:
Ik probeerde via Office die ik online kan gebruiken omdat het om iemand anders zijn PowerPoint ging, impress verandert meestal wat aan de ppt. Ik gebruikte hmdi. Het is een vrij nieuwe beamer maar weet het merk niet. Misschien komt het doordat ik online office gebruik dat hij dat niet pakt? Maar vanaf impress kreeg ik ook geen signaal...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie