Ondersteuning > Foto-, video- en audiobewerking

Professionele filmproductie op Ubuntu

<< < (17/18) > >>

asilnevs:
Ik heb me de afgelopen maand bezig gehouden met het vertalen van Shotcut en deze is vanaf heden beschikbaar in de huidige versie: http://www.shotcut.org/bin/view/Shotcut/WebHome
Sommige woorden zijn moeilijk te vertalen maar ik heb mijn best gedaan.
Indien je toch rare dingen tegenkomt kun je hier de nodige wijzigingen aanbrengen nadat je een account hebt aangemaakt: https://www.transifex.com/ddennedy/shotcut/

ludovicus:
Goede morgen,

Onlangs ben ik overgeschakeld van windows naar ubuntu. Ik ben een amateurfilmer en voor windows gebruikte ik de software Pinnacle 15. Als ik goed ben geinformeerd is dit niet geschikt voor ubuntu. Vraag is welke videosoftware ik het best voor dit systeem kan gebruiken.
Hoor graag suggesties.
Gozewijn

asilnevs:
Ik raad je aan om Kdenlive uit te proberen : https://kdenlive.org/
Je hebt nog vele andere mogelijkheden maar deze werkt volgens mij het beste.

jvecht:
Hoi Ludovicus,

Ik ben het helemaal met Asilnevs eens. Desgewenst pak je voor het uitproberen de Appimage van de  allernieuwste 16.12 update. Die download je hier , maakt hem executable en spelen maar. Bevalt hij, dan natuurlijk een serieuze installatie doen.

Jouw Pinnacle versie is al oud, maar de latere versie hebben lelijke performance problemen met wat ik zie op mijn filmclub. Kdenlive is daarmee vergeleken heerlijk snel en stabiel.

groet,

Just

asilnevs:
Als je naar de link gaat die Just aangeeft dan kies je daar Ubuntu .
Uiteindelijk moet je de volgende 3 regels na mekaar in de terminal plakken en telekns ENTER drukken, na de 1ste regel moet je je paswoord geven.
sudo add-apt-repository ppa:kdenlive/kdenlive-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install kdenlive
Hiermee is Kdenlive geinstalleerd en krijg je regelmatig een nieuwe versie binnen waarin weer wat bugs zijn opgelost en nieuwe extras zijn toegevoegd.
Je kunt ook gewoon Kdenlive vanuit het Softwarecentre installeren (zonder dus eerst die 3 regels met commandos van hierboven uit te voeren) maar dan heb je niet de laatste versie en blijf je dus serieus achter met de versie van Kdenlive.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie