Ondersteuning > Programmeren

Programmeren: Waar moet ik beginnen? (Hulp gevraagd)

(1/2) > >>

Ubert:
Beste mensen,

Ik wil graag beginnen met programmeren, (eigenlijk poorten) voor het linux platform. Maar ik snap er niet zoveel van. Kan iemand me even op weg helpen? Ik heb al iets met python geprobeerd,  maar dat is erg lastig. Weet iemand een goede site, waar ze het een beetje te volgen uitleggen.

Alvast bedankt voor je hulp

Arvid Van Essche:
kweni waarom maar veel mensen beginnen met JAVA.
Op unif gebruiken je het boek programmeren met BlueJ. Dit is programma blueJ bestaat ook onder linux. Dus je kan er zeker mee beginnen. met dit programma leer je ook visueel aan wat nu object georienteerd programmeren is.
Voor het echte programmeer werk, raad ik echter Eclipse aan (zit in de repo).

Veel programmeertalen lijken ook sterk op een. Soms andere klemtoon, naamgeving. maar als je de de logica bezit, zal je snel weg zijn met de andere.

Ik zou als ik jou was beginnen met wat boeken te zoeken. zoals dat van blueJ. Of wat gemakkelijker is in avondschool wat bijscholen...

Grtn,
Arvid

idefix:
Als het gaat om programmeren voor Linux, ligt het dan niet voor de hand om C/C++ te kiezen? Daar is wel wat werk aan (studeren en oefenen), maar met Java is dat ook het geval, zelfs met de zgn. eenvoudige talen zoals Python.

Grieteke:
Ik ben zelf ooit begonnen met programmeren in java, op zich goed te doen. Maar het is jammer dat je al meteen iets van object georienteerd programmeren moet snappen voordat je kunt begrijpen hoe het geschreven programma werkt. Ondertussen werk ik heel veel met Python, naar mijn mening is dit een stuk makkelijker. Je kunt met Python simpele scripts schrijven, maar ook veel grotere programma's (meerdere Gnome programma's zijn in Python geschreven).
Er is ook erg veel documentatie voor python, zowel voor mensen die bekend zijn met programmeren als voor mensen die nog nooit geprogrammeerd hebben.
Handige links:
Documentatie voor beginnede programmeurs (engels)
Leren programmeren in Python
Python Tutorial (heb ik zelf gebruikt)

Double12:
Python, C en C++ worden op dit moment het meest gebruikt onder Linux, het is dus het handigst om één van die talen te leren. Python lijkt me dan idd een goede, het is relatief makkelijk en de code in Python ziet er overzichtelijk uit.

C en C++ worden nog meer gebruikt en zijn - lijkt mij - nog iets krachtiger, en sneller, dan Python.

Als het je lukt, kun je Python gewoon van internet leren:
Korte uitleg: http://mediatheek.thinkquest.nl/~llb001/cgi-bin/lwms/index.cgi
Langere uitleg: http://www.coolpython.nl/tutorials/tut/tut.html

Anders even een boek kopen of van de bibliotheek halen, dat heb ik ook gedaan met C++.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie