Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Drive probleem na installatie  (gelezen 528 keer)

Offline Ubuntu Ronnie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Drive probleem na installatie
« Gepost op: 2007/12/20, 20:28:04 »
k ben nieuw in het gebruik met Ubuntu, en ook in het gebruikt van dit forum.

Het probleem waar ik mee zit is het volgende:

Mijn PC was eerste een Windows PC. Doordat ik steeds problemen had ben ik overgestapt naar Ubuntu. In mijn PC heb ik twee fysieke harde schijven. Eén daarvan bevatte twee partities: de C: schijf met programma's en Windows ed. en een D: schijf met al mijn Data. Daarnaast dus ook nog een fysiek andere schijf E:

Ik wilde Ubuntu op de C: schijf installeren. Dat daarmee alles op C: werd overschreven was geen probleem. Echter de installatie lukte niet. Ik kreeg tijdens de installatie de melding dat de schijf vol zat of zo. Ik heb toen tijdens de installatie nog iets geprobeerd om de C: schijf toe te wijzen (althans dat dacht ik). Ik kreeg toen een melding van weet je het zeker je raakt alle data kwijt. Ik dacht toe prima want de data op C: kwijtraken was niet erg. Ik werd wat onzeker en heb toen Ubuntu geïnstalleerd op de Fysiek andere schijf die ik nog had (E: schijf).

De installatie is gelukt echter wat is er gebeurt: De partities C: en D: bestaan niet meer. Daarmee ben ik ook de data op de D: schijf kwijt (wat ik wel vervelend vind), en volgens mij kan ik de schijf (voorheen C: en D: schijf) helemaal niet meer zien.

Omdat ik na die melding van: "weet je het zeker?" niets meer op die schijf gedaan heb denk ik dat het te herstellen zou moeten zijn. Mijn vraag is hoe kan ik dat het beste aanpakken? Wie kan mij op weg helpen?

Groet
Ronald

JimZ

  • Gast
Drive probleem na installatie
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/21, 00:23:41 »
Dubbelpost !  KLIK.

Foei !

Gr,
Jim

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Drive probleem na installatie
« Reactie #2 Gepost op: 2007/12/21, 07:36:32 »
Om reden van dubbele post, dit onderwerp afgesloten.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een Dwarsligger uit 0166
Er is ook nog een andere hobby.