Ondersteuning > Games

Rokade in Dreamchess (vraag voor de schaakspelers onder ons)

(1/1)

JanUbu:
Weet iemand hoe je in Dreamchess een rokade moet uitvoeren?
Ik heb al van alles geprobeerd. Enkele muisklik op de Koning waarna muisklik op de Toren en vice versa, ook dubbelklik op de Koning of de Toren. Linksklik roept alleen een zweefmenu op en nergens in het programma, noch bij de ontwikkelaar of op Github even een korte uitleg hoe je de rokade moet doen. Toch wel een beetje teveel digitaal kortzichtig  =D om als developer een blinde vlek te hebben voor het feit dat je in het programma niet zoals in werkelijkheid beide stukken tegelijkertijd kunt oppakken en verplaatsen, dus dat je even de geprogrammeerde muisfunctie moet melden, maar neen... nergens maar ook nergens is de ‘how to’  te vinden.  :(

Weet iemand misschien het antwoord op mijn vraag? Heel hartelijk dank bij voorbaat! :)

Ronaldus:
https://support.chess.com/article/266-how-do-i-castle#:~:text=Castling%20is%20the%20only%20time,king%2C%20all%20in%20one%20move!

Misschien zo?

JanUbu:

--- Citaat van: Ronaldus op 2022/10/11, 08:24:37 ---https://support.chess.com/article/266-how-do-i-castle#:~:text=Castling%20is%20the%20only%20time,king%2C%20all%20in%20one%20move!

Misschien zo?

--- Einde van citaat ---

Inderdaad, dat is het!
Hartelijk dank. :)

Ik zat helemaal vastgebeten op het feit dat je in het echt Koning en Toren tegelijkertijd vast pakt als je al wat langer schaakt.
Van mezelf ook een blinde vlek!  :rolleyes:

Pjotr:

--- Citaat van: JanUbu op 2022/10/11, 09:49:57 ---Ik zat helemaal vastgebeten op het feit dat je in het echt Koning en Toren tegelijkertijd vast pakt als je al wat langer schaakt.

--- Einde van citaat ---

Als je schaakt bij een schaakvereniging (zoals ik), dan mag dat niet.... Je moet eerst de koning vastpakken en verzetten, en dan pas de toren.

Want anders kan je tegenstander zeggen dat je je toren het eerste hebt aangeraakt. Waardoor je verplicht bent om daarmee een zet te doen, waardoor je vervolgens aan die kant niet meer kunt rokeren.  ;)

bart85:
Je zou ook pychess kunnen gebruiken. Is ook een goede schaak app.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie