Ondersteuning > Software en configuratie

Local backup i.p.v cloud backup

<< < (2/16) > >>

henkoegema:

--- Citaat van: Jenske op 2024/05/09, 22:47:24 ---....................
Maar sinds kort overgestapt op Kup, da's het backup-programma dat ingebakken zit in Kubuntu.
...................
...................

--- Einde van citaat ---

Een reden om over te stappen op 'Kup' ?
(of gewoon uit nieuwsgierigheid ?   ;)  )

henkoegema:
Dit zegt ChatGPT over de vergelijking van FreeFileSync en Grsync:

1. Gebruikersinterface (UI):
   - FreeFileSync: Biedt een grafische gebruikersinterface (GUI) die het makkelijker maakt voor gebruikers die de voorkeur geven aan een visuele representatie van hun synchronisatietaken.
   - Grsync: Biedt ook een GUI, maar deze is eenvoudiger vergeleken met FreeFileSync. De UI van Grsync is simpeler en kan aanspreken bij gebruikers die minimalisme prefereren.

2. Functies:
   - FreeFileSync: Biedt meer geavanceerde functies zoals real-time synchronisatie, batchverwerking en de mogelijkheid om bestanden te filteren op verschillende criteria.
   - Grsync: Richt zich voornamelijk op het zijn van een frontend voor rsync, een krachtig command-line hulpprogramma. De functies van Grsync zijn over het algemeen meer gericht op traditionele synchronisatie-  en back-uptaken zonder de extra toeters en bellen van FreeFileSync.

3. Gebruiksgemak:
   - FreeFileSync: Over het algemeen als gebruiksvriendelijker beschouwd, vooral voor beginners, vanwege de intu├»tieve GUI.
   - Grsync: Hoewel het een GUI heeft, kan het wat meer bekendheid met de rsync command-line opties vereisen om de volledige capaciteiten te benutten.

4. Aanpassingsmogelijkheden:
   - FreeFileSync: Biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden via de GUI, waardoor gebruikers synchronisatietaken kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften.
   - Grsync: Als frontend voor rsync stelt het gebruikers in staat om de volledige kracht van rsync's command-line opties te benutten voor aanpassing, hoewel dit mogelijk meer handmatige configuratie vereist.

5. Platformondersteuning:
   - Zowel FreeFileSync als Grsync zijn beschikbaar voor Linux, maar FreeFileSync ondersteunt ook Windows en macOS, wat gunstig kan zijn als je werkt met verschillende besturingssystemen.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen FreeFileSync en Grsync af van je specifieke eisen en voorkeuren. Als je de voorkeur geeft aan een gebruiksvriendelijkere ervaring met een rijke grafische interface en geavanceerde functies, kan FreeFileSync de betere optie zijn. Als je echter bekend bent met de command line en een eenvoudiger hulpprogramma verkiest dat goed integreert met rsync, kan Grsync meer geschikt zijn.

henkoegema:

--- Citaat van: pinokkio op 2024/05/09, 21:22:14 ---is dit iets voor u   https://alternativeto.net/software/timeshift/about/    met  rsync
ik werk daar ook mee en ben er tevreden van

--- Einde van citaat ---


Timeshift: Is meer gericht op het maken van systeemherstelpunten door middel van snapshots van het hele besturingssysteem, waardoor je het systeem kunt herstellen naar een eerdere toestand in geval van problemen.

Ik hoef alleen maar data te back-uppen.  :)

Oesje:

--- Citaat ---Ik heb een abonnement op een online backup provider  voor backup van mijn documenten en foto's.
--- Einde van citaat ---

Als het enkel daarvoor is , kun je een reservekopie gewoon bewaren op een externe  USB schijf of stick .
Bestandsbeheerder openen , items selecteren en kiezen voor kopieren naar . Zo eenvoudig is het .
Kopieren van bronschijf naar doelschijf .  ^-^

En dat lukt ook met Rsync of Grsync zoals hier al vermeld werd .
HWE64:
Het nadeel van Deja-dup is dat je niet weet wat je gebackupt heb je kunt de data dus niet meer zien. Bij Lucky-backup kun je dit wel ik denk dat je dit ook in Grsync kunt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie