Ondersteuning > Installatie

Opeens Boot-problems

(1/2) > >>

22552anton:
Beste community,

Ik ben vrij nieuw in deze wat meer tech "savy" space. Echter ik gebruik gewoon de Ubuntu 20.4 LTS OS en sinds ik terug ben gekomen van een 1 weekse vakantie. Deed ik mijn pc weer aan en ging die gelijk naar waar ik gebleven was. (ik had het systeem gesuspend en niet juist afgesloten, ik weet niet of dit te maken heeft met mijn probleem). Nu waarneer ik mijn pc wou herstarten kreeg ik een zogenaamde clean files error (hier beschreven https://askubuntu.com/questions/882385/dev-sda1-clean-this-message-appears-after-i-startup-my-laptop-then-it-w). hij gaat na dit scherm  naar een blackscreen en loopt gewoon vast. ik krijg nooit een grub loader te zien waarneer ik hem opstart. Nu heb ik een boot-cleaner proberen te gebruiken(op dezelfde pc geboot van een live usb)  alleen die kan het probleem ook niet voor mij oplossen daarbij krijg ik de volgende output: https://paste.ubuntu.com/p/37MPnDSryw/.
Alle hulp is erg welkom. (ik heb over 4 dagen een examen en veel van mijn aantekeningen staan erop)

ajjp:
Is er voldaan aan regel 78 van het rapport?

--- Citaat ---Please do not forget to make your UEFI firmware boot on the Ubuntu 20.04.2 LTS entry (sda1/EFI/ubuntu/shimx64.efi file) !

--- Einde van citaat ---
De noodzaak hiertoe is mogelijk veroorzaakt door het ingrijpen van Boot-Repair, als dit tevoren niet nodig was.
Ik heb dit zelf ook eens moeten doen op aanwijzen van Boot-Repair om te kunnen booten. Daarna ging alles als een zonnetje.

vanadium:
Je hebt een nvidia grafische kaart? Dan is die wellicht spelbreker, zoals aangegeven in de askubuntu post waar je naartoe linkt.

Paul Matthijsse:

--- Citaat van: 22552anton op 2021/06/12, 20:17:00 ---Alle hulp is erg welkom. (ik heb over 4 dagen een examen en veel van mijn aantekeningen staan erop)
--- Einde van citaat ---

Hallo, ga dan als-je-blieft niet met bios'en en bestandssystemen goochelen, start je computer op vanaf een usb met een Linux erop en raadpleeg je data op die manier (en/of kopieer ze ergens naar toe. Na je examen heb je volop de tijd om je systeem weer bruikbaar te maken!

Paul Matthijsse:

--- Citaat van: Paul Matthijsse op 2021/06/14, 15:03:17 ---
--- Citaat van: 22552anton op 2021/06/12, 20:17:00 ---Alle hulp is erg welkom. (ik heb over 4 dagen een examen en veel van mijn aantekeningen staan erop)
--- Einde van citaat ---

Hallo, ga dan als-je-blieft niet met bios'en en bestandssystemen goochelen, start je computer op vanaf een usb met een Linux erop en raadpleeg je data op die manier (en/of kopieer ze ergens naar toe). Na je examen heb je volop de tijd om je systeem weer bruikbaar te maken!

--- Einde van citaat ---

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie