Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Software en configuratie / Re: Naitilus in Ubuntu 16.04.3
« Laatste bericht door EvC Gepost op Vandaag om 02:45:28 »
En aldus geschiedde, maar niet zonder hindernissen.

De PPA werd niet volledig geïnstalleerd en terugdraaien liep uit op een compleet fiasco.
De enige remedie was Ubuntu Gnome 16.04.3 schoon installeren en toen de PPA toepassen: en dat lukte.
Enige minpunt was het enorm langzame afsluiten, maar ook daar was een oplossing voor: zie deze uitleg.
LightDM moest geïnstalleerd worden en met de terminal ingeschakeld (in recovery mode).

Resultaat is een iets anders inlogscherm en de beoogde Nautilus versie 3.2 (en de applicaties die bij deze Gnome versie horen).
Als dit stabiel blijft ben ik meer dan tevreden (tot het uitkomen van Ubuntu 18.04).

Het is geen aanrader om zomaar even te doen, daarvoor is het te omslachtig:
 
2
Software en configuratie / Foutmelding Backup-prog
« Laatste bericht door ekhnaton Gepost op Gisteren om 23:40:20 »
Als ik in het pulldown-menu Reservekopieën maken aankllik, vlieg ik het programma uit met de foutmelding "overlay-scrollbar" (of net omgekeerd) niet gevonden, waarop wel het GUI-deel verschijnt, maar ook weer verdwijnt, zonder dat ik iets ermee kan bereiken.
Ik heb al al mijn bestanden, die ik heb aangemaakt of gedowload (en geïnstalleerd) naar een USB3-HDisk weggeschreven, maar wat zijn de nog overblijvende bestanden (met -svp- hun absolute paden), die ik nog moet toevoegen, om na een (kale) nieuwe installatie snel weer mijn oude environment terug te krijgen?
Het wegschrijven van mijn home-directory lost het probleem niet op.
dd werkt hier niet, want het spul moet van een 1Tb HDD naar een 180Gib (interne) SSD, waardoor ik de bestandsorganisatie moet wijzigen, vanwege het feit dat ik bijna 200Gb aan MultiMedia bestanden op dit moment IN MIJN /home heb staan en dus de SSD dat allemaal niet eens kan bevatten.
Wie, o wie, kan mij dat lijstje evt per PB sturen (dus dingen bashprofiles en configs)
3
Foto-, video- en audiobewerking / Re: Probeersels in Gimp 2.8.22
« Laatste bericht door jvecht Gepost op Gisteren om 23:36:19 »
Leuk allemaal, echt fraai!

groet,

Just
4
Andere distributies / Re: systeemkernen
« Laatste bericht door Pjotr Gepost op Gisteren om 23:20:26 »
Ik zit volgens mij met hetzelfde probleem. Ik heb nu kernel 4.10 en heb dat blauwe pictogram in de werkbalk staan. Als ik dat goed begrepen heb gaat dat niet meer weg???? Dus word ik ook niet meer geattendeerd op nieuwe updates????
De gedachte is waarschijnlijk dat je die niet-voorgeselecteerde niveau 4-pakketten ooit wel gaat installeren.... Daarna verschijnt het groene vinkje weer.
5
Algemeen / Re: volgende slachtoffer
« Laatste bericht door MKe Gepost op Gisteren om 22:42:48 »
Nee, de gebruiker moet zelf de pro en contra's afwegen door zich gedegen in te lezen in de verschillende ervaringen van ervaren gebruikers. Dan pas kan hij een afweging maken. Jij zegt 'doen' terwijl ik daar voorzichtiger in ben. Maar zeer zeker niet tegen. het is voor mij meer 2e keus als je echt niet anders wilt.
fair enough.
6
Algemeen / Re: volgende slachtoffer
« Laatste bericht door dellkubuntu Gepost op Gisteren om 22:36:08 »
Nee, de gebruiker moet zelf de pro en contra's afwegen door zich gedegen in te lezen in de verschillende ervaringen van ervaren gebruikers. Dan pas kan hij een afweging maken. Jij zegt 'doen' terwijl ik daar voorzichtiger in ben. Maar zeer zeker niet tegen. het is voor mij meer 2e keus als je echt niet anders wilt.
7
Algemeen / Re: volgende slachtoffer
« Laatste bericht door MKe Gepost op Gisteren om 22:16:23 »
Om nu rond te gaan roepen dat dualboot een slecht idee is is naar mijn mening fout.
Dat hebben we (Dellkubuntu en ik) niet gezegd. We geven een advies om het niet te doen. Dat is niet per definitie gelijk aan 'slecht idee'. Die gevolgtrekking moet je niet maken.
Okay, dat vind ik vreemd. Als je adviseerd om iets niet te doen is het wel doen van dat iets dan toch een slecht idee? Je gaat toch geen goed idee afraden?

Goed, taalkronkels, dus niet relevant. Maar ik vind het niet zo'n goed idee om dualboot af te raden terwijl er geen keiharde onderbouwing is. Volledig overgaan naar Linux is voor veel mensen een brug te ver.  VM's zijn daar niet altijd een oplossing voor en dus is dualboot essentieel voor veel mensen om toch Linux te draaien. Dit onderuit schoffelen helpt Linux niet.

Al mijn computers van diverse fabrikanten (HP, ASUS, Apple, Toshiba, ACER) zijn dualboot, ik draai een veelvoud van Linux distro's (Ubuntu/Fedora/Arch), meeste met UEFI. Verder heb ik bij diverse mensen Linux (voornamelijk Ubuntu) geinstalleerd in dualboot. Ik heb nog nooit problemen gehad met de bewuste dualboot opties.

Als Ubuntu 17.10 eenalgemeen  probleem heeft met UEFI dan staat het daar volgens mij alleen in. IK hoop dat het opgelost wordt voor de echte LTS versie er is.
8
Algemeen / Re: linux op TV aansluiten
« Laatste bericht door MKe Gepost op Gisteren om 21:56:24 »
HDMI geeft ook het geluid door, dus al je de speaker van de tv soms gebruikt is dat te prefereren. VGA zou ik niet gebruiken als HDMI kan. Volgens mij is de beeldkwaliteit ook beter met HDMI.

Ik heb Bluray afgespeeld op een VGA monitor, exact dezelfde scherpe kwaliteit als op een HD scherm via HDMI kabel.
e.e.a. is ook afhankelijk van de monitor in kwestie. Zoveel te beter de monitor, zoveel te meer verschil zie je. Maar waarom zou je eigelijk VGA gebruiken als je HDMI kunt doen? 1 kabel voor zowel je beeld als audio signaal, nog digitaal ook en simpel aan te sluiten. VGA is een oude, analoge standaard. Tenzij je niet anders kunt of misschien nostalgische gevoelens voor VGA hebt is er volgens mij geen reden om VGA boven HDMI te kiezen.  ???

Partyrabbit, misschien heb je wat aan het volgende, in engels helaas
Citaat
HDMI
All TVs and most computer monitors have HDMI. It's easy to use, the cables are cheap, and best of all, it carries audio. If you're plugging your computer into a TV, your first choice should be HDMI. It will save you lots of hassle.

HDMI has limitations, though, and isn't always the perfect choice. For example, your TV likely has HDMI 1.4 connections, which max out at 3,820x2,160-pixel resolution at 30 frames per second. If you've gotten a new 4K monitor, you're limited to 30fps. Not until HDMI 2.0 will you be able to do 4K over HDMI at 60fps. You'll also need new hardware (and probably a new TV).

So in most cases HDMI is fine, but for really high resolutions and frame rates, one of these other options might be better.

DisplayPort
DisplayPort is a computer connection format. There is only one television with DisplayPort, and don't expect it to see much further adoption on the TV side. It's capable of 3,840x2,160-pixel resolution at 60fps, if you have at least DisplayPort 1.2 and the Multi-Stream Transport feature. If you're looking to connect a computer to a monitor, there's no reason not to use DisplayPort. The cables are roughly the same price as HDMI.

DisplayPort can also carry audio.

DVI
The video signal over DVI is basically the same as HDMI. The maximum resolution potential depends on the equipment, though. Some cables and hardware (called single-link) can only do 1,920x1,200, while others (dual-link) can do more.

DVI generally doesn't do audio (it varies). So if you're using a TV, use HDMI. Since computer monitors don't usually have speakers, this isn't an issue.

VGA (aka PC-RGB, D-sub 15)
The old-school VGA connector is a cable of last resort. It's not too common anymore, and hardly ever found on TVs. A recent e-mail asked about it, so I'm including it.

Don't use VGA, not if you can help it. While it is capable of fairly high resolutions and frame rates, it's an analog signal. You're not likely to get a pixel-perfect image with today's LCD monitors (hence why you'd use DVI).
https://www.cnet.com/news/hdmi-vs-displayport-vs-dvi-vs-vga-which-connection-to-choose/
9
Foto-, video- en audiobewerking / Re: Probeersels in Gimp 2.8.22
« Laatste bericht door dellkubuntu Gepost op Gisteren om 21:54:02 »
Mooi resultaat  :)
Ik gooi meestal nog een paar effecten er doorheen met gmic. Maar soms kan dat ook weer een beetje te veel van het goede zijn.  ;)
10
Algemeen / Re: volgende slachtoffer
« Laatste bericht door dellkubuntu Gepost op Gisteren om 21:48:49 »
Dualboot brengt altijd een zeker risico met zich mee. Mijn ervaring is om het beter te laten. Beter om windows in VB te draaien in Linux.
Ik neem aan dat je bedoelt:
Citaat
Dualboot brengt altijd een zeker risico met zich mee. Mijn ervaring is om het achterwege te laten. Beter om windows in VB te draaien in Linux.

Verder heb je gelijk. Op den duur kies je toch een hoofd OS en ga je het andere OS steeds minder gebruiken en op den duur ziet dat alleen maar in de weg.
Met Windows in een virtuele omgeving blijft je systeem ook nog een stuk (extra) veiliger.

Klopt helemaal. Iedereen moet zelf die afweging voor dualboot maken. Ik spreek puur voor mezelf als ik een dualboot niet prefereer. Uit ervaring met mijn computers.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10