Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Heeft computer logboek en hoe dat leegmaken?  (gelezen 3687 keer)

Offline Els Stevens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Heeft computer logboek en hoe dat leegmaken?
« Gepost op: 2007/11/18, 11:03:47 »
Goeiedag,


ik heb een vraagje. Ik denk dat een computer een logboek heeft waarop alles bijgehouden word wat je er mee gedaan hebt. Hoe kan je dat logboek vinden en kan je dat leegmaken? Als je een nieuwe installatie doet met bv de Gutsy gibbon cd in Ubuntu en je formatteert alle schijven, zijn dan alle gegevens gewist van je computer van wat je er ooit allemaal mee gedaan hebt of niet? Kan je dat verwijderen en zo ja, hoe?

Groetjes,

Els

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Heeft computer logboek en hoe dat leegmaken?
« Reactie #1 Gepost op: 2007/11/18, 11:09:28 »
Veel dingen worden wel bijgehouden in logboeken, maar niet alles. Met name foutmeldingen, algemene status berichten en alles wat je installeert of verwijdert wordt opgeslagen.
Informatie over verschillende logboeken kan je hier vinden: http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/overig/informatieverzamelen/#head-da239bf8ea3a2cb55b60402892a6097427572a2c

Die logboeken zijn er om te controleren of je systeem goed werkt. Het is dus niet aan te raden om die zomaar te verwijderen. Veel ruimte nemen ze niet in beslag, dus verwijderen levert weinig tot geen voordelen op.

Als je een nieuwe installatie doet en je schijven formatteert, dan is alles wat op die schijven stond weg, ook de logboeken.

Wat is eigenlijk de reden dat je de logboeken wil verwijderen?