Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: USB en cd/dvd willen niet sharen met remote desktops in Ubuntu 10.04  (gelezen 317 keer)

Offline komputerhulp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
USB en cd/dvd willen niet sharen met remote desktops in Ubuntu 10.04
Resolutie wil niet naar 1024 x 768

We hebben een XP machine met 10 accounts en via remote desktop kunnen we met thin clients van alle 10 de accounts tegelijk gebruik maken.

Dat willen we nu ook met Ubuntu 10.04.
We hebben een configuratie met een grafische Win7 look a like gerealiseerd.

Daar hebben we nu extra gebruikers voor aangemaakt (komp 1, 2, 3 enz.) met een wachtwoord) om dat met dezelfde thin clients uit te proberen. En dat gaat goed.
De remote desktops werken.
We hebben Samba geïnstalleerd om de cd/dvd en de USB stick te kunnen delen.
Maar dat werkt (nog) niet goed
De thin clients zijn namelijk niet verbonden met ip adressen aan de “server” maar zoeken local de naam van die server. (komputerhulp) We loggen dan ook met een thin client in, met  (computer) komputerhulp, (user) komp 1(2-3 enz.) en wachtwoord.
Derhalve worden de USB poorten van de thin clients zelf niet geactiveerd.
De gebruikers  besturen met hun thin clients de extra bureaubladen (accounts) van die “server” en dus ook dié cd/dvd en usb poorten.
Derhalve wordt een printopdracht ook naar de printer gestuurd die aan die server hangt. Dat is dus een direct aangesloten printer. (geen netwerk) Dat kan dus ook een door die pc direct aangestuurde usb printer zijn. Als je een usb stick gebruikt dan moet die ook in dat servertje geprikt worden. Ondanks het feit dat met Samba de media gedeeld zijn en er verder geen enkele restrictie is, krijgen we bij de remote desktops de melding dat de usb stick en de cd/dvd niet aangekoppeld kunnen worden vanwege te weinig rechten.
Verder kunnen we met diezelfde thin clients wel met die XP machine een resolutie van 1024 x 768 instellen terwijl die thin clients standaard 800 x 600 zijn, maar met Ubuntu wil die hogere resolutie niet lukken. (ram to old)
Het zijn Wyse 9455 XL en die zouden middels een Wyse device manager geflasht kunnen worden.

We hebben die 10.04 ook al een keer geupgraded naar 10.10 en daarna zelfs naar 11.0 maar vinden die Win7 look a like in 10.04 nog de mooiste.
  
Het gaat ons in eerste instantie om het sharen van die USB en cd/dvd.

 
« Laatst bewerkt op: 2011/07/20, 20:51:01 door komputerhulp »