Ondersteuning > Software en configuratie

synchroneren thundebird mails

<< < (2/2)

Bloom:
De standaardinstelling voor POP3 is vaak dat de mails afgehaald worden. Dan staan ze alleen op de computer die ze afgehaald heeft en zijn ze niet meer beschikbaar voor de andere computers als die contact opnemen met de mailserver. Gebruik het IMAP4 protocol als je makkelijk post wil delen tussen meerdere computers, maar hou er dan rekening mee dat je mails blijven staan op de mailserver van de provider en mogelijk heeft die maar een beperkte opslagruimte beschikbaar daarvoor. Als je mailprovider Google is, is dat niet zo'n probleem want daar heb je tegenwoordig iets van 5 GB dacht ik. De prijs die je betaalt voor de gratis diensten van Google is je data: die kan Google altijd doorsnuffelen.

rico70:
15 GB zelfs
https://en.wikipedia.org/wiki/Gmail

partyrabbit:

--- Citaat van: Bloom op 2021/09/18, 19:06:22 ---De standaardinstelling voor POP3 is vaak dat de mails afgehaald worden. Dan staan ze alleen op de computer die ze afgehaald heeft en zijn ze niet meer beschikbaar voor de andere computers als die contact opnemen met de mailserver. Gebruik het IMAP4 protocol als je makkelijk post wil delen tussen meerdere computers, maar hou er dan rekening mee dat je mails blijven staan op de mailserver van de provider en mogelijk heeft die maar een beperkte opslagruimte beschikbaar daarvoor.

--- Einde van citaat ---

:ẗhumbsup:
Of haal ze op de hoofd PC op als pop (rest als IMAP), maar laat ze door thunderbird (instellingen) verwijderen na x maanden.
Dat is sowieso een instelling die ik standaard gebruik, want mocht een pc crashen dan heb ik de recente niet gebackupte emails altijd nog bij de provider in backup staan om zo weer op te halen =D

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie