Ondersteuning > Server en netwerk

Vast of dynamisch IP

(1/2) > >>

rico70:
Mijn printserver en ATA heb ik een vast IP adres gegeven.
Ik zit nu te twijfelen voor mijn desktop, 3 voudig opstartbaar.
Heeft het nut om hier ook vaste IP adressen in te stellen of gewoon op dynamisch laten staan?

partyrabbit:
Ik heb ze op dynamisch staan. Tenzij er binnen een netwerk een bepaald systeem via ip benaderd dient te worden (bv internet of intranet, hier niet het geval). Alleen die krijgt een toewijzing.
Wij werken hier veel met de netwerk deel optie en daar is geen IP toewijzing voor nodig.

Met alle pc's hier, met alle tablets en telefoons in huis (al 10+), ook nog van visite, van de kids ook ... vaak meer dan 10 tegelijk, van tientallen mensen met nog meer apparaten ... geen beginnen aan om dat allemaal toe te wijzen. Dat mogen de routers lekker zelf doen  =D

Toegangsbeheer kan dan nog steeds op basis van mac, en in ons geval met de meerdere netwerken.

rico70:
Bedankt, dan laat ik het zo

peer:
ik gebruik juist bij voorkeur vaste ip adressen.
Ik gebruik regelmatig filezilla (fstp) om bestanden te kopiƫren tussen verschillende apparaten (pc's en smartphones) en dan is het gemakkelijk als je vaste ip adressen hebt.
Tussen linux pc's gebruik ik nfs om bestanden te kopiƫren. Ook dan is het gemakkelijk om met vaste ip adressen te werken.

markba:
Ben helemaal afgestapt van vaste ip-adressen, ook voor server-toepassingen. Altijd gezeik met a) hoe stel je het in? b) is het adres wel vrij? en c) onmogelijk om het apparaat in een ander netwerk te hangen met een ander subnet (bv 192.168.2.x ipv 192,168,1,x). Apparaten maken zich immers kenbaar via de hostname, en via die hostname kun je er gewoon bij, je hoeft dus geen ip-adres te weten of op te vragen.

Om al die redenen heeft mijn RP Music Server een dynamisch ip-adres. Alle functies daarin (een achttal verschillende poorten) benader ik via de hostname. No sweat....

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie