Ondersteuning > Software en configuratie

Back up

(1/1)

zappa:
Beste mede forumleden,

Dit is iets waar ik reeds een tijdje mee zit. In een ver verleden maakte ik op geregelde tijstippen volledige images van mijn harde schijf via 'Acronis'. (winXP)
Dit ging snel genoeg en was soms ook nodig. Het maakt incrementele back ups via een gui en je hebt er een opstart cd bij (linux by the way) zodat je altijd safe zat. Ik kan dat nog steeds doen (ik zet de image op een externe harde schijf, usb 2.0), maar de procedure is nu wat logger vermits ik het vanaf de opstart cd moet doen, en dus kan ik intussen niet verder met mijn computer.

Onder linux probeerde ik kdar, maar dat schrijft naar zijn eigen soort formaat, wat ik niet graag heb, bovendien is het eerder bedoeld om op te splitsen en te branden naar cd's/dvd's, en het is normaal KDE of course

DD en CPIO zijn niet functioneel genoeg naar mijn zin (tijdrovend, niet incrementeel, geen gui. Ben nogal moeilijk, ik weet het)

En dan is er Mondo. Ook geen gui, maar ik zou een script kunnen gebruiken. Ik heb het echter nog niet geprobeerd. Maar voor ik het uitzoek, wat doen jullie? Bestaat zoiets als 'Acronis' voor linux systemen?

nota: heb een ext3

Bedankt voor de reacties!

Dennis Kaarsemaker:
Hmm, dingen waar backups van gemaakt moeten worden hou ik in version control (bazaar-ng) en die tree mirror ik op 2 servers :)

kennywest:
Ik dacht dat CPIO wel incrementeel was, maar de commandolijn hiervoor is inderdaad een nachtmerrie ;) Ikzelf gebruik mondo, werkt perfect. Wel best de manual lezen en eerst een mindi test CD branden zodat je zeker bent dat ie boot en de harde schijven kan vinden. Backupen zelf is via de commandolijn, je kan dan een cron job maken die bijvoorbeeld elke dag/week een volledige backup maakt.

@Dennis en een beetje off topic: waarom gebruik je geen subversion of CVS?

zappa:
Ok, mondo is up and running :)
Nota voor anderen die dit ook willen proberen: de versie in synaptic werkt (voor mij althans) niet. Kan het versienumer van mindi niet vinden. Op de site kan je echter wel wat doorklikken tot je een Debian package kan downloaden via apt-get door een aanpassing in de souces.list.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie