Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid werkt niet  (gelezen 132 keer)

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Gepost op: 2017/03/20, 21:15:46 »
Laptop Lenovo T410 opnieuw geïnstalleerd met Ubuntu14 (dual boot met Win7).
Maar nu doet het geluid het nog niet. Zo nu en dan een hikje maar een WAV afspelen blijft stil.
VLC mediaplayer staat ook bij maar die geeft geen kik met een WAV.
Wat heb ik vergeten? Mis ik een decoder?
« Laatst bewerkt op: 2017/03/20, 21:19:11 door DickStomp »
7 okt 2016:  Ubuntu 14.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder FireFox & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2017/03/20, 21:47:52 »
ubuntu-restricted-extras geïnstalleerd?
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline kfboerne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2017/03/20, 21:55:01 »
Kijk anders een hier voor een mogelijke oplossing : https://sites.google.com/site/computertip/geengeluid

Is PulseAudio correct geconfigureerd?

In aanvulling op Paul's optie > zie hier om extra's te installeren : https://sites.google.com/site/computertip/multimedia
Een boek doet het altijd...

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2017/03/20, 22:31:33 »
ubuntu-restricted-extras geïnstalleerd?
Ja, nu wel, de WAVjes worden gehoord! De MID's spelen ook af!
BASIC programma's die met SOUND genereren hoor ik nog niet.
7 okt 2016:  Ubuntu 14.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder FireFox & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2017/03/21, 08:19:03 »
Het BASIC256 programma,
dat op de andere Ubuntu PC's wél werkt maar niet op de T410,
maar daar wel werkte vóór de herinstallatie van Ubuntu14 is:
# wave generator
for Hz = 1000 to 9000 step 1000
  print Hz
  sound{Hz, 1000}
next Hz
end

7 okt 2016:  Ubuntu 14.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder FireFox & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2017/03/21, 09:03:22 »
Ik heb nu alle instructies van Ubuntu tips uit sites.google.com verwerkt.
Het enige geluid wat komt is na herstarten bij starten van Skype het geluid daarvan.
Bij Systeem>Geluid>Geluid testen doen de vier knoppen Test het wel maar het geluid niet.
Ubuntu14 maar weer opnieuw installeren? Kost een uurtje en misschien helpt het...
7 okt 2016:  Ubuntu 14.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder FireFox & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 2017/03/21, 11:03:50 »
Na een koude start werkt:
- Systeem>Geluid>Geluid testen: Links en Rechts luidsprekers OK
- MID en WAV worden keurig afgespeeld
- Sound van BASIC256 doet nog niets op deze T410
7 okt 2016:  Ubuntu 14.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder FireFox & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 2017/03/21, 14:43:10 »
Hmm, dat Basic-programmaatje doet het goed hier.
Geinig om weer eens even met Basic te spelen (voor anderen: zit in Synaptic/Softwarecenter). if x>10 goto daaro! ;-)
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 2017/03/21, 14:58:33 »
BASIC256 schakelt het geluid uit en alleen na een herstart van Ubuntu14 staat het weer aan...
Hmm, dat Basic-programmaatje doet het goed hier.
Geinig om weer eens even met Basic te spelen (voor anderen: zit in Synaptic/Softwarecenter). if x>10 goto daaro! ;-)
Mijn hele boekhouding draait met BASIC256... Oude COBOL-programma's (eigen bouw) heb ik vertaald. Het spul draait elke maand en maakt kosten-overzichten. In 2006 draaide het nog in MS-Access, maar in LO-Base krijg ik het niet in orde. Maar BASIC doet voorlopig wat ík wil en zo hoort het.
7 okt 2016:  Ubuntu 14.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder FireFox & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 2017/03/21, 16:43:36 »
Haha prachtig! Dus jij doet je hele boekhouding in een educatief Basic-programma voor kinderen! Schitterend.  :)

En ik ben er ook zo een: als het werkt zie ik geen reden om naar wat anders te grijpen.
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: Gisteren om 10:02:56 »
Zit gewoon met Gmail te werken. Merk ineens dat de T410-laptop geen geluid meer maakt. 
Systeem>Geluid>Testen doet niks meer.
Nog steeds dezelfde fout...
Dan maar herstarten... dat helpt weer!

7 okt 2016:  Ubuntu 14.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder FireFox & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home