Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
2
Etalage / Re: Hoe ziet jouw grafische desktop eruit ? - In foto en film...
« Laatste bericht door drum Gepost op Gisteren om 23:11:30 »
3
Hardware en drivers / probleem met administrator en standard accounts
« Laatste bericht door ritch Gepost op Gisteren om 22:57:42 »
 Hallo

Ik heb linux al tijd op de pc staan maar de pc was heel lang kapot. Ik heb hem laten maken maar ik ben het wachtwoord vergeten van account [administrator] daardoor heb ik in de roots of reboot een nieuwe user die als [standard] is aangemaakt.
Nu komt het probleem
Ik heb naast mijn harde schijf een tijdelijke ssd schijf erin die ik hoofdzakelijk gebruik. Ik kom normaal via other location -> tijdelijke schijf dan moet ik mijn wachtwoord invullen van [standard] (want daarmee ben ik ingelogd) en dan kom ik in mijn ssd schijf.
Ik heb niks veranderd en toch is er iets veranderd  :o heel vreemd dit. Ik ben ingelogd als [standard] moet mijn wachtwoord ingeven van [administrator] om in mijn tijdelijke schijf te kunnen komen. Maarja ik ben het wachtwoord vergeten [administrator]. Hoe kan ik dit veranderen zodat ik weer terug in mijn tijdelijke schijf kom. Hoe kan dit aangepast zijn?
Daarnaast als ik hier de hulp kan krijgen hoe ik zoiezo mijn administrator kan resetten waardoor ik weer via normale account [administrator] kan inloggen ipv via de reboots stand

 Mijn dank is jullie groot

4
Software en configuratie / Re: Welk programma kan volledig aanpasbare kalender afdrukken?
« Laatste bericht door Jenske Gepost op Gisteren om 18:52:27 »
Eigenlijk zou het erg handig zijn mocht ik in een (bv. LibreOffice Calc) gegevens uit mijn google calendar kunnen invoeren (op dynamische wijze, dus niet eenmalig) én op dusdanige wijze dat niet elke dag er hetzelfde uitziet.Ik heb nu eenmaal dagen waarop ik 8 evenementen heb en dat die dag voor mij begint om 08u30 en eindigt om 22u30. Andere dagen begin ik slechts om 10u00 en heb ik de ganse namiddag niks, maar dan weer wel een evenement van 20u00 tot 22u00. Ik wil dan niet, zoals nu bij alle kalendersystemen die ik al heb gevonden, dat mijn agenda er voor alle dagen hetzelfde moet uit zien.


Ik wil eigenlijk een soort tegel-systeem, waarvan de tegels in grootte worden aangepast naargelang de hoeveelheid evenementen (zoals sommige foto-weergaves gebeuren in Windows 10)  én ... met nog per dag wat extra lijntjes voor agenda-evenementen die ik met balpen wil aanduiden.


Of nog: bestaat er een manier om een kalender te vullen met evenementen, afkomstig uit een lijst (iCal of iets dergelijks) en waarbij een dag mooi chronologisch wordt gevuld met de evenementen van die dag ... OOK al zullen niet alle dagen evenveel evenementen bevatten?


(In het Engels vond ik hier en daar nogal zware programmeerzaken terug in Excel onder de zoekterm "how to populate a spreadsheet with calendar events?")
5
Installatie / Re: wachtwoord
« Laatste bericht door Ronaldus Gepost op Gisteren om 18:25:05 »
Met die dialoog wil TS denk ik alleen maar laten zien dat hij 'Automatisch aanmelden' heeft aangezet.
6
Software en configuratie / Re: ACL herstellen
« Laatste bericht door vanadium Gepost op Gisteren om 17:59:19 »
Laat deze piste maar achterwege. Je moet ACL niet herstellen, want het is hoogst waarschijnlijk niet gebroken.
7
Software en configuratie / Re: na scannen geen opname in bestanden
« Laatste bericht door vanadium Gepost op Gisteren om 17:57:52 »
Zoek eens alle mogelijke folders/bestanden in je home directory met "simple-scan" in de naam, en wis ze allemaal. Als het op een verse account wel gaat, is het een probleem in je huidige account. En ja, die problemen kunnen ontstaan door "sudo simple-scan" uit te voeren.

Bestudeer misschien ook eens de permissies van enkele verborgen bestanden in je home folder, zoals .pam_environment, ICEauthority, .Xauthority...
8
Installatie / Re: wachtwoord
« Laatste bericht door vanadium Gepost op Gisteren om 17:51:43 »
Je spreekt over "opstarten", maar je toont een dialoog van "Instellingen" om nieuwe gebruikers aan te maken? Dat  is geen dialoog die je ziet tijdens het opstarten. Het lijkt me dat je wel degelijk zonder paswoord kan opstarten.
9
Installatie / Re: wachtwoord
« Laatste bericht door Ronaldus Gepost op Gisteren om 17:34:31 »
Normaal heb je een wachtwoord. Na het invoeren wordt vervolgens ook de sleutelbos ontgrendeld. (Die sleutelbos zorgt ervoor dat bijv een andere pc-gebruiker niet bij je internetwachtwoorden kan. Na het inloggen is die sowieso ontgrendeld.)

Als je jezelf op automatisch aanmelden hebt gezet, wordt je sleutelbos niet meer automatisch ontgrendeld. (Je hebt immers nog geen wachtwoord hoeven invoeren waarmee je je sleutelbos hebt kunnen ontgrendelen.)
De oplossing is dan om die sleutelbos zonder wachtwoord op te slaan. Het sec invoeren van het wachtwoord is daarvoor niet voldoende.

Bij Google gaat het om iets anders. Sinds kort wordt een 2-factor authenticatie  vereist, waarna je kan aangeven dat je op die desbetreffende pc geen bevestiging middels je smartphone meer wil hebben omdat je die pc vertrouwt. Die 2-factor vereiste is Google langzaam aan het doorvoeren.10
Software en configuratie / Re: na scannen geen opname in bestanden
« Laatste bericht door rietje Gepost op Gisteren om 16:18:24 »
ik kende ACL not niet dus heb even gegoogled.  Als je wil weten of een bestand of directory aangepaste rechten heeft met ACl dan geef je het commando 'getfacl bestandsnaam' of 'getfacl directoryname'. In de output moet je dan kunnen zien of er extra rechten bij het bestand/directory horen.

Wat het lastig maakt is dat je een bestand of directory moet invoeren.  Welk bestand op jouw pc zou verantwoordelijk kunnen zijn voor de foutmelding??????????  Dus je moet eerst precies weten waar de fout zit. En dat is op dit moment niet duidelijk.

Je hebt getest meteen nieuw account. Daarin werkte het scannen goed. Je zou natuurlijk als je bestanden . Dan kunnen overzetten van het oude account naar het nieuwe account. Daarna het oude account wissen en het nieuwe account hernoemen. Wel eerst checken natturlijk of alles werkt.

Omdat je eerst snap gebruikte vermoed ik dat je de fout daar moet zoeken. Snap werkt ook met permissies (zie: https://ubuntu.com/blog/a-guide-to-snap-permissions-and-interfaces") zoals toegang tot mappen e.d. . Daar zou ik gaan zoeken. Maar ik weet niets van snap omdat ik geen ubuntu(variant) heb.
Dit is geen oplossing voor het probleem maar je bent dan wel van het probleem af.
Ik heb, na wat ik gelezen heb hierover, snap en snapd volledig op de goede manier verwijderd. Tevens heb ik de snelkoppeling naar "software" in het menu geblindeerd. Helaas heeft het nog niet geholpen om scans door te kunnen voeren.
Het advies van Bart85 komt mij erg ingewikkeld over. Moet ik nog even verder uitzoeken.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10