Ondersteuning > Hardware en drivers

Aanschaf Brother dcp-l13510cdw.

(1/2) > >>

Kurt DM:
Ik ben mijn inkjetprinter stilletjesaan beu en van plan een laserprinter of ledprinter te kopen.
Is er iemand op het forum die een Brother dcp-l13510cdw bezit? Klopt het dat de meegeleverde toner goed is voor zo'n 100 prints?
De documentatie (website Brother) vermeldt meegeleverde toner voor 1000 prints. Bij 123inkt beweren ze dat dit niet waar is.
1000 prints van de meegeleverde toner zou voor mij genoeg zijn voor een stevig aantal jaar "printplezier" en zou de totale kost van het printen drukken.

rico70:
100 prints zou best kunnen. Er zijn / waren fabrikanten die een aangepaste hoeveelheid toner mee leveren / mee leverden

partyrabbit:
Brother hier. Ander model, maar wel laser (de 2e onder linux).

Om te beginnen, brother werkt over het algemeen goed samen met linux.

De hedendaagse toners gaan minder lang (5000-8000 prints) mee dan vroeger (20.000 prints), maar nog steeds acceptabel genoeg.
Toner voor onze kost iets van €20 tot €35, en die gaat een jaar of 3 mee (ook als kopieerapparaat, ook veel prints voor school, hele profielwerkstukken e.d.).
Blijft voor mij nog altijd het feit bestaan dat het een stuk betaalbaarder is dan inkt (waarbij ook nog de inkt-sproeier en zo vaak verdrogen/verstoppen).

De meegeleverde toner was (zoals altijd bij nieuwe printers) niet vol, maar in ons geval voldoende om bijna een jaar (minstens een half jaar) vooruit te kunnen.

De drum is relatief duur tegenwoordig in verhouding tot de aanschaf van een nieuwe laserprinter die voortaan uiterst betaalbaar zijn. Wij bestellen ze gewoon op bol punt com (de derde of vierde inmiddels) en die werken prima.
En tegen dat de drum versleten is (6-10 toners verder?) dan kopen wij de volgende laserprinter gewoon weer.

Wij zijn tevreden met onze veel gebruikte Brother printer.
Mocht je nog vragen hebben dan stel ze gerust.

Kurt DM:
Bedankt voor de antwoorden.
De bedoeling is inderdaad voornamelijk af te raken van dat vervelende uitdrogen van de inkt, eventueel vergezeld van vervelende boodschappen zoals "inkt pad almost full en dergelijke".
Wij printen weinig en dan zijn dat de voornaamste vervelende zaken.

DirkJan:
Hier staat sinds kort naar volle tevredenheid een HL-L3239CDW kleuren LED printer. Ik zit met de meegeleverde toner ruim over de 100 afdrukken. Teller staat op 143. Printer geeft volle cartridges aan.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie