Ondersteuning > Server en netwerk

Bestanden delen

<< < (5/5)

Ronaldus:
Voor de opslag van foto's en documenten via je telefoon in Google Drive heb je geen supermoderne telefoon nodig (wel een 'smartphone', maar die mag gedateerd zijn.)

In het begin kopieerde ik mijn foto's ook met een kabeltje over naar de pc. Nu komen ze in automatisch Google foto's terecht, waar ik ze via de pc weer uit pluk om ze op mijn pc te zetten. Ze verdwijnen dan van mijn telefoon (geheugen loopt daardoor ook niet meer vol - kun je als het goed is ergens aanvinken). Alle foto's van jaren zijn via de telefoon gewoon te bekijken in Google foto's, waar ik netjes online albums in heb aangemaakt. Eigenlijk zo al mijn fotoalbums bij mij.

Google foto's is eigenlijk een grote bak met afbeeldingen. In die bak kun je albums aanmaken en daar foto's aan toekennen.
Dus concreet heb ik in 'Google foto's' albums aangemaakt (per jaar en soms per onderwerp).
Daarna in elk album foto's toegevoegd (in elk album een kwestie van bladeren en aanvinken van foto's). Je kan in een album ook foto's van je pc selecteren die in het specifieke album terecht moeten komen.
Op elke Android smartphone heb je de app 'Google foto's'. Daarin zijn alle zelf gemaakte albums zichtbaar (knopje 'Bieb').

Ik vind het heel handig. Heb zo ook een pc aan mijn tv gekoppeld (met ChromeOS - gratis en onderhoudsvrij, maar dat mag ook iets anders zijn), waar dezelfde fotoalbums ook weer zichtbaar zijn.

Een ander zal dit allemaal wellicht niets vinden, maar dat blijft persoonlijk.
Om een idee te krijgen hoe het zo'n beetje werkt: https://www.youtube.com/watch?v=3FRqEUvYa2I of https://www.youtube.com/watch?v=DJCl7I30NB8

Cargamel:
Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Ik ga het eens bestuderen. Voorlopig  hoef ik me niet te vervelen. Sowieso niet met Linux waar nog een heleboel van op te steken is.  :)
Weet overigens nog steeds niet hoe de "2-factor authentificatie" aangezet moet worden.

HWE64:
Inloggen in je Google account dan (zie schermafdruk) extra beveiliging toevoegen.

Ronaldus:
Eventueel nog op YouTube te zien hoe en waar je moet zijn: https://www.youtube.com/watch?v=axoRjrXhP6g

EDIT: Ik gebruik niet de app, maar een Google-prompt die je telkens op je mobiel ontvangt bij het inloggen. Op eigen pc's kun je vervolgens aangeven dat er niet meer met twee-factor authentificatie behoeft te worden ingelogd. (En wachtwoord alleen voldoende is.)

Cargamel:
Dank  :D

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie