Ondersteuning > Software en configuratie

glib installeren

(1/2) > >>

Gast:
Als ik anjuta uitprobeer, komt deze met de melding dat glib niet geinstalleerd is. Toch heb ik volgens mij het een en ander over glib voorbij zien flitsen bij installatie: dus: mis ik wat, heeft "anjuta het mis" en als ik glib inderdaad moet installeren, welke versie moet ik hoe waarvandaan halen ?

Dennis Kaarsemaker:
glib staat zeker wel geinstalleerd, daar draait gnome op :)

Wat probeer je met anjuta?

Gast:
Nah, zo ongeveer het eerste dat een mens probeert: een projectje laten genereren en compileren. Ik begreep al wel dat glib essentieel is voor Gnome, maar als ik dan plotseling zo'n melding krijg, dan bekruipt me het gevoel dat ik toch iets mis. Weet ik nu net weer iets te weinig van Gnome en zo ? Nou ja, ik weet er ook te weinig van, vandaar mijn vraag. Kan het anders zijn dat er ergens anders iets ontbreekt ?
--- Citaat van: Dennis ---glib staat zeker wel geinstalleerd, daar draait gnome op :)

Wat probeer je met anjuta?
--- Einde van citaat ---

Dennis Kaarsemaker:
Je mist de -dev pakketten, die bevatten de headers en alle wat je nodig hebt om te compilen. Lees wiki.ubuntu.com/CompilingSoftware maar eens

Gast:
Bedankt voor de tipt. Toch heb ik iets als libglib1.2-dev staan, Ik ben niet zo'n kenner, dus snap ik het nog niet helemaal. Eerder gebruikte ik SuSE, en dan werd e.e.a. automatisch geregeld met installeren. Eigenlijk had ik dat nu ook verwacht. Maar dat maakt verder niet uit.

Nu ik even iets beter lees en wat rondsnuffel, begrijp ik dat ik "de package" nog moet installeren. Ik denk dat dit bij mij de missing link is/was. Weer wat geleerd, geen verloren dag dus.
Waarschijnlijk moet ik dan Postgres of MySQL ook "langs dezelfde weg" installeren (inclusief -dev) ?

(Ben niet zo'n full-time internetter, vandaar mijn af en toe trage reacties).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie