Ondersteuning > Foto-, video- en audiobewerking

timelapse maken van foto's

(1/2) > >>

shadoogie2960:
Ik heb onlangs een Sony A7 gekocht waarmee je eenvoudig een reeks foto's kan maken die je daarna gebruikt om een timelapse video mee te maken.
Ik ben op zoek naar een gepast programma in Ubuntu (of commando's via de terminal) om de foto's om te kunnen zetten naar een video.
Als ik Google om raad vraag, krijg ik tientallen antwoorden die mij mooi uitleggen hoe ik de foto's moet maken, maar dat is niet mijn vraag; die foto's heb ik reeds gemaakt.
Wanneer ik mijn vraag anders formuleer, krijg ik weer antwoorden te zien die gaan over filmpjes maken van je foto's, maar dat is niet wat ik zoek. Elke foto moet een beeldje worden van de film.
Ik neem aan dat dit moet kunnen met VLC of met Openshot, maar ik geraak er niet wijs uit.  :|
Kan iemand mij op weg helpen ?

vanadium:
Zeker niet met VLC (dat is afspeelsoftware), maar wel met een videoeditor zoals Openshot of KDEnlive. Snelst en handigst is via de terminal, met ffmpeg.

Jenske:
Ook al is het een zwaarder programma, zou ik je toch KDEnlive aanraden. Je kan daarin een hele reeks foto's (clip noemen ze dat in KDEnlive) toevoegen en vervolgens op de tijdlijn plaatsen.
Je kan ervoor kiezen om bv. alle foto's 0,5 sec te laten zien, dan op de tijdlijn plakken en vervolgens enkele of een hele reeks wat te verlengen in toon-duur.

Maar KDEnlive is een video-editor met nogal wat extra's, dus misschien teveel.

shadoogie2960:
Bedankt, beiden !
Ik heb het klaar gekregen met ffmpeg
Het was wat zoeken en experimenteren.
Ik kreeg een foutmelding omdat de hoogte van de foto's een oneven aantal pixels bevat.
Uiteindelijk kwam ik op het volgende resultaat:

ffmpeg -i %03d.jpg -vf "pad=ceil(iw/2)*2:ceil(ih/2)*2" output.mp4

ofwel:

ffmpeg -i *.jpg -vf "pad=ceil(iw/2)*2:ceil(ih/2)*2" output.mp4

1ste gebruiken als de bestandsnamen met voorloopnullen genummerd zijn v.b. 001.jpg; 002.jpg; ...

2de gebruiken als de bestandsnamen geen voorloopnullen bevatten v.b. 105.jpg; 106.jpg; ...

MKe:
Mijn zoon maakt stop-motions filmpjes, wat eigelijk hetzelfde is als een timelaps. Hij gebruikt een bash scriptje, volgens mij op basis van ffmpeg om eerst de foto's snel aan elkaar te zetten met een bepaalde interval en op te slaan als een mp4. Daarna doet hij de verdere bewerking in een video editor ala KDEnlive. Hij gebruikt het scriptje omdat het gewoon veel gemakkelijker en sneller voor hem is dan diezelfde handelingen in een grafische editor met de hand te doen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie