Interactief > Andere distributies

Linux Mint KDE

(1/4) > >>

ZijneBalorigheid:
Linux Mint heeft al enige jaren geen KDE-smaak meer in hun pakket zitten. Daardoor ben ik weer een soort van terug bij Ubuntu en wel bij Kubuntu wat mijn eerste kennismaking was met KDE. Sindsdien hoef ik niets anders meer ware het niet dat ik ook nog wat tragere machines in huis heb die op een XFCE-distro (veelal linux mint) net effe lekkerder lopen.

Toch vond ik Mint KDE "rechtstreeks uit de verpakking" toch net wat completer dan KUbuntu, hoewel die laatste mij ook al jaren goede diensten bewijst. Een vraag voor de KDE-gebruikers onder ons:
Wie van jullie zou meteen overstappen als er morgen weer een Mint-KDE versie zou uitkomen?

peer:
in het verleden heb ik ook mint kde gebruikt.  Daarna een tijd neon, manjaro en kubuntu. Maar inmiddels zit ik al weer een paar jaar op debian kde. Werkt gewoon goed zonder problemen. Als er weer een Mint kde komt zal ik gewoon bij debian blijven.

ZijneBalorigheid:

--- Citaat van: peer op 2023/10/19, 08:54:32 ---in het verleden heb ik ook mint kde gebruikt.  Daarna een tijd neon, manjaro en kubuntu. Maar inmiddels zit ik al weer een paar jaar op debian kde. Werkt gewoon goed zonder problemen. Als er weer een Mint kde komt zal ik gewoon bij debian blijven.

--- Einde van citaat ---

Debian KDE heb ik ook diverse keren geinstalleerd gehad. Op mijn "main machine" echter heb ik wat problemen met plasma en Nvidia en bij Debian kreeg ik dat niet opgelost. Debian is hoe dan ook gewoon goed.

erik1984:
Heb die nooit gebruikt (Mint KDE) maar waar zat die compleetheid dan in?

Als ik iets anders zou willen qua KDE dan eerder een distro die met recentere versies van Plasma komt. Lees regelmatig over de ontwikkelingen in KDE-land (blog van Nate Graham, een van de ontwikkelaars) maar dan is het een beetje jammer dat je die zaken pas veel later zelf kunt gebruiken als je op Kubuntu LTS blijft. KDE Neon lijkt me in dat opzicht wel interessant (hier op het forum nog niet veel gezien) en om het over een andere boeg te gooien: Fedora Kinoite, de KDE-tegenhanger van Silverblue.

h2o:
Om te beginnen ben ik geen KDE gebruiker. Ik kan er maar niet aan wennen, maar ieder z'n ding.
Ik heb weleens dit geprobeerd: https://sparkylinux.org/download/rolling/. Hier zit ook en KDE versie tussen.
Dat is gebaseerd op Debian Testing en draait best wel goed. Als je de LMDE repo toe zou voegen zou je er een LMDE-achtig systeem van kunnen maken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie