Interactief > Algemeen

Beveiligingssleutels voor Linux

(1/1)

HWE64:
In topic https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=111530.msg1077711#new wordt gesproken over dat de sms controle in de tweestapsverificatie gaat verdwijnen.
Nu heb ik eens gegoogeld en vond een artikel o.a. over YubiKey 5 NFC die werd positie beoordeeld maar in Windows. https://tweakers.net/reviews/7968/wat-kun-je-met-deze-fysieke-beveiligingssleutels.html Ik kan nergens een Nederlandse handleiding vinden.
Mijn vraag: kun je deze ook gebruiken voor Linux en is deze geaccepteerd voor DigiD en Google? Zo ja, wie heeft hier ervaring mee.

loti:
YubiKey is geschikt voor Linux en wordt ook aanvaard bij Google, DigiD is ook een soort beveiligingssleutel dus daar niet van toepassing.
Hier vind je meer informatie over beveiligingssleutel.

https://authenticatiesleutel.nl/

HWE64:
@loti, bedankt voor de info. jammer dat je het niet overal kunt gebruiken, zoals DigiD maar en de Bank. Ook een nadeel, je moet hem altijd bij je dragen en aan een sleutelbos (zwaar voor de usb). Volgens mij is deze wel geschikt voor Keepass xc.
Ik denk dat ik in de toekomst voor de Authenticator app ga, alleen is de vraag welke? Er zijn er zoveel je ziet de bomen in het bos niet meer. Misschien de Aegis Authenticator - 2FA App?

Pjotr:
Ik gebruik al heel wat jaren Yubikeys. Eerst een blauwe en sinds kort ook een zwarte (die werkt met pincode, heel handig). Goed spul.  :)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie