Interactief > Ubuntu-NL

Gemeenschapraad vergaderingen, participatie van uit de Gemeenschap

(1/5) > >>

Gijsbert:
Elke 10e van de maand is er een Gemeenschapsraad vergadering via het IRC kanaal  #ubuntu-nl-meeting
Deze bestaat uit twee delen: Het Raadsdeel en het Publieke deel.

Raadsdeel vergadering

    Tijdens het raadsdeel van de vergadering spreken alleen gemeenschapsraadsleden. Andere leden spreken alleen indien uitgenodigd of als het 
    belangrijk is.
    Alleen raadsleden stemmen bij besluiten.

Publiek deel vergadering

    Alle gemeenschapsleden mogen spreken.
    Iedereen mag punten op het publieke deel van de agenda plaatsen.
    Ingebrachte agendapunten worden alleen besproken indien minstens één raadslid daar achter staat.
    Bij beslissingen stemmen alleen de raadsleden, behalve als andere leden daarbij worden uitgenodigd.

Weet je niet hoe je punten aan de agenda moet toevoegen, stuur dan een email naar de lijst van de gemeenschapsraad met je punten voor de agenda.

lijst adres: gemeenschapsraad@lists.ubuntu-nl.org

De laatste tijd is er weinig participatie van uit de Gemeenschap. Is hier een reden voor? Wij horen graag je mening hierover in dit topic en nog liever breng eens een punt in. :)  Onder de knop Agenda, bovenaan in het forum topic, kan je de komende vergaderingen zien.

Met vriendelijke groet,

Gijs(bert) namens de Gemeenschapsraad

commandoline:

--- Citaat van: Gijsbert op 2012/05/05, 23:03:30 ---De laatste tijd is er weinig participatie van uit de Gemeenschap. Is hier een reden voor? Wij horen graag je mening hierover in dit topic en nog liever breng eens een punt in. :)

--- Einde van citaat ---
Ik ben blij met de mogelijkheid om de vergadering bij te wonen of zelf een puntje in te brengen, dat heb ik ook al eens gedaan. Alleen bij de komende vergadering, om een voorbeeld te noemen, heb ik die behoefte niet echt. Het enige agendapuntje is even de voortgangspagina checken. Dat moet even gebeuren, en het is goed dat het gebeurt, maar ik vind het niet interessant genoeg om er de complete vergadering voor te volgen. Meestal lees ik wel even de logs of er nog bijzonderheden aan de orde geweest zijn. Het is niet erg als de agenda wat leger is (zoals nu) wat mij betreft, dat kan gewoon duiden op dat het allemaal goed loopt. De meeste dingen worden immers toch door de teams afgehandeld.

Wat misschien beter kan is ervoor zorgen dat echt iedereen weet dat de mogelijkheid bestaat om de vergadering van de gemeenschapsraad bij te wonen. Dit forumtopic werkt daar natuurlijk alweer aan mee, maar niet iedereen kijkt op de mailing lists en het /ubuntu-nl -gedeelte van het forum. Vraag het IRC-team bijv. om het in het channel topic van #ubuntu-nl te vermelden, of vraag het forumteam om een nieuws-melding te plaatsen zoals momenteel gebeurt voor het serveronderhoud, om twee voorbeelden te noemen.

Johan van Dijk:
http://www.ubuntu-nl.org/agenda
Ook te bereiken via www.ubuntu-nl.org, de hoofdpagina.

Gijsbert:
@Commandoline, ik zal bij het IRC team een verzoek indienen. 
Dat het "besloten" gedeelte niet voor iedereen interessant is, kan ik begrijpen. Bij het Openbare deel echter kan iedereen een punt inbrengen, daarmee kan ieder lid zijn "ei" kwijt over het reilen en zeilen bij Ubuntu nl en meestal direct een antwoord van de gemeenschapsraad krijgen.

Nog even een reminder: Elke 10e van de maand een Raadsvergadering op IRC in het kanaal #ubuntu-nl-meeting

Vistaus:
Ik heb geen inzicht in de Gemeenschapsraad, maar de Ubuntu-NL Agenda zegt dat de laatste vergadering op 11-7 jongstleden was: http://ubuntu-nl.org/agenda

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie