Teams > Forum feedback

Te lange downtime forum

(1/3) > >>

M_aD:
Het forum was sinds gisteren tot en met vanmiddag voor lange tijd wederom niet beschikbaar, welke eerlijk gezegd een te lange downtime is. Ik heb begrepen dat het forum en de site draait op een gesponsorde server van HCC?
Mocht dit weer gebeuren is het dan niet het overwegen waard om eens op zoek te gaan naar een meer professionele host? Of desnoods vragen aan Canonical om te sponsoren, mits Ubuntu NL nog een officieel LoCo statuut heeft.

siegi:
Opzich over de jaren valt de downtime nog goed mee. Zolang hcc dit met de huidige uptime wil blijven doen lijkt me dit een goeie service. Vergeet niet dat het heropzetten van deze site weer een hoop tijd van de vrijwilligers kost.

Je haalt aan om sponsers te zoeken voor een profesionele host.
In stichting ubuntu-nl zat tot voor kort nog redelijk wat geld, mijn voorstel was toen dit te doneren aan een partij die de hosting van de site bleef ondersteunen.
https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=107580.msg1045374#msg1045374
Ik weet niet onder welke voorwaarden de donatie nu uiteindelijk gedaan is...

pederoco:
@siegi,
Ik ben het het met jouw stelling helemaal mee eens.

En ja, het was jammer dat het forum voor een onbepaalde tijd niet bereikbaar was.

HWE64:
Ik best aan een soort contributie meedoen want voor niets gaat de zon op :blank:

DirkJan:
Het is natuurlijk altijd vervelend wanneer het forum niet beschikbaar is. Zonder wetenschap van wat de oorzaak is, en hoeveel energie het kost om het op te lossen vind ik je conclusie van 'te lang' voorbarig. Hetzelfde geldt voor je impliciete conclusie dat het bij een andere host niet gebeurd zou zijn of sneller opgelost zou zijn. Het forum wordt gerund door vrijwilligers, die moeten ook maar net even tijd hebben op het moment dat de boel plat gaat.

Het was sowieso wel een bijzonder iets. Als ik de 'back' knop in mijn browser gebruikte was het forum wel zichtbaar. Iedere klik naar een andere pagina betekende wel weer 'niet beschikbaar' dus bruikbaar was het niet.

Mijn eerste vraag was overigens hoe en waar ik zou kunnen melden dat het forum er uit ligt... De tweede waar ik zou kunnen zien of de beheerders daar al van op de hoogte zijn.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie