Ondersteuning > Games

Aquaria: 2D fantasy side scroller game voor Linux!

(1/1)

profoX:
Niet door mij gemaakt, maar wel door Alec van Bit Blot :)
Maar volgens mij hoort het toch wel thuis in Etalage.

Het game is jammer genoeg wel niet gratis (ook niet open source), maar wel een fijne toevoeging aan de gamescatalogus van linux :) en het was ons niet gelukt zonder de horde linuxgebruikers (hehe...) die bleven aandringen (de een al wat vriendelijker/overtuigender dan de andere..)


--- Citaat ---Het spel Aquaria zal nu toch beschikbaar gemaakt worden voor Linux. Bedankt om het toch maar klaar te spelen, Alec!

Aquaria is een origineel fantasy side scroller spel van de recent opgestarte gamesproducent Bit Blot.Toen wij te horen kregen dat er enkel een Windows en Mac versie ontwikkeld werden, maar dat er wel vooral gebruik werd gemaakt van cross-platform libraries (SDL, OpenGL), hebben een aantal linuxgebruikers hun expertise geleend aan Bit Blot om hen te helpen om het spel naar Linux te brengen.

Na een tijd leek het er echter op dat Alec (de lead programmer) het spel niet meer wou uitbrengen op Linux door allerlei kleine details en door bepaalde misvattingen in de communicatie op het Bit Blot forum.

Vandaag heeft Alec echter het grootste stuk van de code omgezet naar programmacode die volledig compatibel is met Linux (SDL_Mixer audio library in plaats van BASS audio library en het omzetten van alle bestandsnamen naar een hoofdlettergevoelig formaat)

Klik hier voor een videofragment van Aquaria draaiend op Ubuntu.

Voor al degenen die het nog gaan vragen: ja, dit is een native port! Geen Wine, gewoon puur Linux!
--- Einde van citaat ---
Link Bit Blot forum over linux port: http://www.bit-blot.com/forum/index.php?topic=13.0
Link Aquaria game: http://bit-blot.com/aquaria/
Link Bit Blot: http://bit-blot.com/

Tom4:
kwam (komt) dit ook niet uit als homebrew voor PSP ?

profoX:
Waarschijnlijk niet. Misschien voor Nintendo DS, Nintendo Wii en/of XBox360, maar daar zijn nog geen onderhandelingen voor gaande. Eerst moet de PC versie afgewerkt worden.

Jorizzz:
Had t al gelezen op je weblog. Goed werk! Zo laat je gamemakers eens weten dat ze Ubuntu niet moeten vergeten ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie