Teams > Forum feedback

Nog ongeveer 400 berichten en ... dit forum zit over het miljoen berichten

<< < (2/3) > >>

partyrabbit:
1500+ berichten van U Jenkske. Waarvoor onze dank  =D

Wat ik me wel afvraag. Zijn die 1 miljoen berichten de berichten die hier ooit geplaatst zijn (inclusief verwijderde berichten), of staan er NU op dit moment 1 miljoen berichten in de teller? (als ik het goed heb worden er wat subfora regelmatig opgeruimd, zoals bv blabla).
In dat laatste geval zouden verwijderde berichten daar nog bij moeten komen en zijn we het miljoen al ruimschoots gepasseerd.

rico70:
Vraag je liever af hoeveel nuttige berichten er zijn. Topics als stamkroeg zijn soms leuk maar nutteloos.

pinokkio:
vermoedelijk zullen er daar nog heel wat onopgelosten vragen inzitten?En ook het probleem dat er misschien er al staat word steeds opnieuw gesteld?
Als je de zoekbalk wilt gebruiken moet je steeds de goede termen gebruiken, anders zie je staan helaas niet gevonden?

En er een grote kuis inhouden zo je misschien kunnen doen, maar dat is onbegonnen werk.

erik1984:

--- Citaat van: Jenske op 2023/09/02, 13:11:02 ---Als er een prijs aan hangt, wil ik me wel opofferen en mag je deze post beschouwen als de miljoenste.

(lacht zich een kriek)


--- Citaat van: erik1984 op 2023/09/02, 12:36:38 ---Maar wat was nu het miljoenste bericht?

Volgens mij is dit niet zo makkelijk om te achterhalen (tenzij je een directe database-query kunt doen) omdat de IDs van de berichten voor lijken te lopen. Dat is ook weer logisch gezien die doorgenummerd worden en berichten uiteindelijk ook door mods verwijderd kunnen worden.

Een schatting zou wel kunnen. Het bericht van Jenske waarmee dit topic gestart is (en toen we blijkbaar rond de 400 berichten verwijderd waren van de miljoen) heeft ID 1072925. Dus daar 400 bij optellen geeft ID 1073325

--- Einde van citaat ---

--- Einde van citaat ---

 =D

Maar we zijn die miljoen dus al ruimschoots voorbij (meer dan 1000 berichten verder). Als mijn theorie een beetje klopt dan zou deze post van bart85 de miljoenste kunnen zijn: https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=110946.msg1073325#msg1073325 . Het is in elk geval een post die daar qua ID in de buurt zal zitten. Zo heel veel wordt hier niet gepost op het forum dus laten we zeggen een foutmarge van 10 berichten ongeveer? Iemand met toegang tot de database kan exact bepalen wat het miljoenste record is middels een query :P Meer dan eeuwige roem is er denk ik niet mee te verdienen maar toch beter dan niets ;)

Zoals partyrabbit al zegt zouden we inclusief verwijderde berichten die miljoen al langer terug gehaald kunnen hebben. Qua ID is dit de miljoenste (uit 2017 alweer):
https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=102027.msg1000000#msg1000000
Daar komt wel bij dat databases IDs ook kunnen doortellen indien er fouten optreden bij het aanmaken van een record.

Jenske:
Goed, genoeg gezeverd, gebrald en gelachen.

Wanneer, o wanneer mag ik mijn prijs komen afhalen?

En waar dan?

Of schrijven jullie het bedrag gewoon over op mijn rekening?

(En nu sluit ik af, voordat ik geboekstaafd wordt als "die lul die niks beters te vertellen heeft en die onze servers vol-lult")

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie