Interactief > Ubuntu-NL

If this forum is deleted

<< < (2/2)

Phil II:
Lao tse zou waarschijnlijk posten :
Het ego is als een aap die door het hard- en software oerwoud slingert van het ene besturingssysteem naar het andere , van het ene conflict naar het volgende …
Laat die aap los … reken af met conflicten , laat ideeën vallen.
...
Herinner waar het mee begon en vergeet uiteindelijk degene die al deze dingen nastreeft.

Edit :
desk- en laptops zijn in het digitale tijdperk niet meer weg te denken en zijn op de eerste plaats werkinstrumenten voor zowel "huishoudelijk" als professioneel en studie gebruik .

Naargelang , schaf U de hardware aan die hiervoor het best geschik is en installeer er het adequate besturingssysteem op .

Fora , facebook , twitter …entertainment /  bezigheidstherapie ?
dat is een ander verhaal .

MKe:
Ik kan me alleen maar aansluiten bij het statement dat veel mensen vrijwel uitsluitend de smartphone en/of tablet gebruiken voor hun dagelijkse internet behoefte. Voeg daaran toe dat van het overige deel het grootste deel weer Windows en/of OSX gebruiken. Als je dan ook bedenkt dat Ubuntu al lang niet meer de enige gebruiksvriendelijke distro is (Mint en Manjaro zijn er ook b.v.) dan is het logisch dat het aantal Ubuntu gebruikers is verminderd. Overigens is het aantal gebruikers op fora (ook niet linux gerelateerd) in het algemeen fors gedaald sinds 2010 met de opkomst van Facebook e.d.

Bloom:
Ik vermoed dat het ook wel iets te maken zal hebben met de niet altijd kosjere beslissingen die Canonical neemt i.v.m. Ubuntu.
Zelf heb ik voornamelijk met twee dingen moeite wat Canonical betreft:
(1) Ze halen zelf alles uit open source Debian, maar sturen niets terug naar Debian van wat ze zelf doen.
(2) De huidige liefdesrelatie tussen Canonical en Microsoft vind ik bijzonder walgelijk. Canonical helpt mee aan de EEE, die als uiteindelijk doel heeft Ubuntu kapot te maken en het karkas in Windows te integreren. Dat stelt de Microsoft fanboys in staat te gaan roepen "zie je wel dat Linux niet veiliger is als Windows" elke keer dat die monstrositeit met malware besmet wordt.

Phil II:
Het risico nemende van in herhaling te vallen , haal ik deze oude koe uit de sloot ; https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide

Aan wie of wat zou dit , nog steeds te wijten kunnen zijn ?

Linux Distros zijn nochtans reeds lang geen besturingssystemen die , je zou het haast gaan geloven , in het leven geroepen werden om antiquairs te helpen om van hun hopeloos verouderde hardware af te geraken .
Het zijn nu toch al een paar jaren , volwaardige moderne installatie- / onderhouds- & gebruiksvriendelijke besturingssystemen geworden … PEBCAK(kers ) en Frankensteiners lopen echter met de aandacht weg en zorgen er zo voor dat dit op de respectievelijke Fora veel te weinig aan bod komt .

Hierop inpikkende , wie weet , zou de komst van Windows 11 een boost kunnen geven aan Linux besturingssystemen … je zou kunnen hopen dat niet iedereen bereid is van zich de allernieuwste  hardware aan te schaffen telkenmale Microsoft iets nieuw uitbrengt ? … alhoewel , velen zullen dit gedacht hebben na de release van Windows 8 …niet dus , verwacht er niet teveel van , hooguit één percentje ? 

Heb er geen boodschap aan , no way of return , ik zit nu bij de ruim 2,38 % marginalen die een Linux gebaseerde distro geadopteerd hebben op hun persoonlijke “ werkcomputer “  ?

Naast mijn werkcomputer , die ook een communicatiemiddel is ( mail ) beschikt ik over een Smart(?)phone waarmee ik over lange afstanden gesprekken kan voeren ( door mijn echtgenote misbruikt om mij van mijn visstek weg te lokken of uit de vaart te halen onder de dreiging dat ik koude patatjes met zure smoelen voorgeschoteld zal krijgen als ik te lang zou wegblijven ) en op de koop toe prachtige fotos mee kan maken van mijn vangsten ( als bewijsmateriaal ).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie