Ondersteuning > Ubuntu Touch

Whatsapp voor Ubuntu Touch?

(1/3) > >>

bart85:
Ik overweeg een Ubuntuphone of tablet te kopen, maar deze wil ik alleen kopen als ik met whatsapp gebruikers kan communiceren.
Op http://www.eurobytes.nl/tutorials/how-to-use-whatsapp-under-ubuntu heb ik een beschrijving gevonden om Whatsapp op Ubuntu te installeren.
Is deze ook geschikt voor Ubuntu Touch. Kunnen de programma's Yowsup en Pidgin op de telefoon worden geïnstalleerd.
Ik vraag me ook af of alle .deb packages op Ubuntu touch werken.

Vistaus:
WhatsApp voor Ubuntu komt er waarschijnlijk ook niet want WhatsApp heeft gisteren voor de tweede maal op rij onafhankelijke ontwikkelaars Cease&Desist-waarschuwingen gestuurd. Dus tenzij WhatsApp zelf een client gaat uitbrengen voor Ubuntu Touch, zul je het zonder WhatsApp moeten stellen.

bart85:
Schijnt dat met het programma yowsup kan worden gecommuniceerd met whatsapp. Vergelijkbaar met de andere handleiding heb ik het volgende gevonden, http://www.whatsappfor.org/software/whatsapp-ubuntu-phone-touch. Is deze informatie correct?

Vistaus:
Neen: https://github.com/tgalal/yosup/
Ook Yosup is down gehaald door het WhatsApp-team middels een Cease&Desist. Er is nog wel Yowsup, de bibliotheek (dus *niet* de app zelf!) maar ook die krijgt waarschijnlijk een dezer dagen een C&D.

testcees:

--- Citaat van: Vistaus op 2015/03/28, 20:40:57 ---Dus tenzij WhatsApp zelf een client gaat uitbrengen voor Ubuntu Touch, zul je het zonder WhatsApp moeten stellen.

--- Einde van citaat ---
Volgens de gebruiksvoorwaarden (Terms of Service) mag je alleen met een eigen (copyright) app van WhatsApp gebruik maken van hun berichtendienst.

Gebruik je toch een andere app mag WhatsApp je nummer blokkeren en dat doen ze: https://tweakers.net/nieuws/100936/whatsapp-deelt-tijdelijke-bans-uit-aan-whatsapp-plus-gebruikers.html

Zo moeilijk lijkt het ontwikkelen van een Ubuntu client voor WhatsApp niet te zijn dus wie weet (eerdaags ook in de Ubuntu softwarewinkel te koop?)

--- Citaat van: WhatsApp ---De dienst is voor nieuwe gebruikers het eerste jaar gratis, waarna er een jaarlijkse betaling wordt gevraagd. Het eerste jaar gebruik is gratis en daarna kost de service tussen de € 0,79 en € 0,99 per jaar - afhankelijk van het besturingssysteem.
--- Einde van citaat ---
Note: Een abonnement voor meerdere jaren is mogelijk goedkoper.
Note2: Na een proefperiode kan je om nog een proefperiode vragen. :P

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie