Ondersteuning > Ubuntu Touch

BQ brengt eerste Ubuntu-telefoon volgende week uit

(1/47) > >>

TopGear:

--- Citaat ---De Spaanse fabrikant BQ brengt de eerste Ubuntu-telefoon volgende week voor het eerst uit in Europa. De smartphonemaker legt de Aquaris E4.5 Ubuntu Edition niet in de winkel, maar verkoopt hem alleen aan geïnteresseerden via 'flash sales' op plekken in Europa.

Waar die plekken zijn, kondigen BQ en Canonical aan via hun Twitter-accounts. Vervolgens is de telefoon voor korte tijd verkrijgbaar op de genoemde locatie, waarna de mogelijkheid om het toestel aan te schaffen verdwijnt. BQ en Canonical hebben dit plan ontvouwd op een eigen evenement waarvan de fabrikant op Facebook verslag doet.

De telefoon heeft een 4,5"-scherm met een resolutie van 960x540 pixels en draait op een quadcore MediaTek MT6582-soc, met vier Cortex A7-kernen op 1,3GHz. Het gaat om een gewijzigde versie van de al al langer bestaande Aquaris E4.5.

De mobiele versie van Ubuntu is al enkele jaren in de maak. Canonical onthulde de mobiele versie van zijn besturingssysteem zo'n twee jaar geleden. Canonical wil met het OS content uit diverse bronnen groeperen en overzichtelijk weergeven op pagina's, zoals een combinatie van video's van de telefoon, YouTube en Vimeo. De besturing werkt goeddeels met gebaren aan de rand van het scherm. Het is voor het eerst dat er een telefoon met het besturingssysteem daadwerkelijk uitkomt. De Auqaris E4.5 Ubuntu Edition gaat 169,90 euro kosten.

--- Einde van citaat ---
Bron

Eindelijk, daar is de eerste! €170 is niet eens zo'n gek hoge prijs, misschien ga ik 'm zelfs wel halen. De enige app die, volgens mij, nog niet voor Ubuntu Phone beschikbaar is, is WhatsApp. Voor de rest heeft 'ie een webbrowser, een e-mail applicatie en een agenda. Dat is alles wat ik eigenlijk nodig heb. Wat denken jullie ervan? Interesse?
Er is overigens ook een promo video gemaakt, die is hier te zien. Voor degenen die nog een walkthrough willen, die is hier.

markba:
Grappig: de afgebeelde tijd == de gebruikte versie van Ubuntu
Ontopic. Zeker niet duur, € 170,-: daar zal vast wel klandizie voor komen.....

Vistaus:
Alleen erg gesloten op hardwarevlak, dus als je heel erg om open source-drivers geeft dan is het niet de beste keuze: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=BQ-Ubuntu-Phone-MediaTek-Blobs

Paul Matthijsse:
€170 is een smak geld voor een speeltje dat hooguit een jaar meegaat! Ik heb ooit eens €300+ betaald voor zo'n ding en die eindigde binnen een jaar ergens in een verloren hoek bij mijn huis onder een verloren dekzeil in een verloren plas regenwater na een erg leuk feest met dito dames en misschien een ietsjepietsje teveel drank, misschien zei ik.

Sindsdien ben ik van de goedkoopste phones ever. Sinds een jaar heb ik een Chinees (bekend merk inmiddels, begint met een h en eindigt op een i, zes letters), €70 en nu met €20 korting dus nog maar €50 en dat ding doet zo'n beetje alles wat ik wil, incluis gps in het buitenland. Mijn dochter heeft er een van een ander merk, zelfde prijsklasse, en ook al minstens een jaar probleemloos in de lucht.

Maar: het zijn Androids. Van de week kreeg ik een update voor Google Maps aangeboden. Of ik akkoord wilde gaan met nieuwe functionaliteit om mijn gebruikersexperience te enhancen voor een nog soepeler mobiele ervaringsbelevenis? Moest ik wel akkoord gaan met de nieuwe Google-functie waarmee Google Bluetooth op mijn telefoon inschakelt om anderen rondom mij hun telefoon te laten leegzuigen. Niet dus. Zijn die lui nu gek geworden??

Ik hoor en lees hier maar weinig over de Firefox-phone, die ook maar €50 kost (na korting). Niemand heeft/gebruikt dat ding? Is ontworpen om jou geen onderdeel te laten worden van de grote Amerikaanse big-data-zuig-alles-leeg-wat-je-tegenkomt-machine die momenteel in aanbouw is: Google, Facebook, Twitter, Whatsup, Linkedin, Microsoft (op een afstandje, is een oud bedrijf, der dagen moe), en ik vergeet er nog wat.

PKing:
Het zal best een leuk speeltje zijn, maar ze durven dus het gevecht niet aan met de grote jongens, en willen hun eigen niche markt maken zo lijkt het.

En Paul wij hebben hier 1 symbian telefoon die alles doet wat mijn eega wil :-*
Ik heb geen vrienden dus heb geen mobiel nodig :-*

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie