Ondersteuning > Software en configuratie

PPA toevoegen ? Lees eerst dit !

(1/1)

Prosper:
Beste forumleden en gasten,

er zijn momenteel nogal wat sites en blogs waar diverse Unity-uitbreidingen (systeemuitbreidingen) aangeboden worden door middel van een PPA (Personal Package Archive).
Op zich lijkt dat een leuke toevoeging voor uw systeem, maar bedenk dat er vaak weinig of geen testfases vooraf zijn gegaan aan het beschikbaar worden van deze software.
Ook de bron van zulke PPA's kan onduidelijk of zelfs bedenkelijk zijn.

Mocht u een betrouwbaar en goed lopend besturingssysteem als een heel belangrijk punt beschouwen, of bent u een beginnend gebruiker van Ubuntu, dan is elke installatie middels een PPA af te raden omwille van de volgende redenen:

- Uw systeem kan door deze uitbreiding(-en) onstabiel, of zelfs gewoon onwerkbaar worden.
- De kwaltiteit en de regelmaat van updates voor dergelijke PPA's is niet gegarandeerd.
- U weet niet wat u zich buiten het bedoelde softwarepakket nog op uw hals haalt door een toevoeging van een PPA met een twijfelachtige of onbekende achtergrond.
- Installeren van PPA's gaat simpel, maar de verwijdering ervan is iets voor een  ervaren gebruiker.
- Hulp op het forum is vaak niet meer te krijgen omdat uw besturingssysteem eigenlijk uniek is geworden. Een herinstallatie van uw systeem kan dan soms noodzakelijk zijn....

Bent u een meer ervaren gebruiker, dan kan u het altijd riskeren, maar doe dit liefst niet op een productiesysteem (dat u voor uw werk of studie absoluut nodig hebt). Wij raden u ook aan om, als u dergelijke installatie overweegt, eerst aan de gemeenschap te vragen of ze ervaring heeft met de bewuste PPA. Vermeld duidelijk wat uw basissysteem is, welke uitbreiding u wilt en waar u de referentie hebt gevonden... Een vraag kost niets en kan u veel ellende besparen.
Maak eerst een goede afweging alvorens een PPA toe te voegen aan uw systeem.
Lees zeker ook de Wiki-pagina over PPA's.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie