Interactief > Algemeen

LastPass Data Breach

(1/2) > >>

Tuxjo:
Toch wel redelijk wat stront aan de knikker bij LastPass : https://mailchi.mp/dc8237188b2d/careys-security-tipsl-special-lastpass-breach?e=e42a2bae8a

HWE64:
Dat is zeker niet in de haak.

Bloom:
Gebruik KeePass!

MKe:

--- Citaat van: Bloom op 2023/01/02, 20:57:23 ---Gebruik KeePass!

--- Einde van citaat ---
Maar zorg wel dat je een goede back-up maakt.

Noidem:
De schrijver kan o.a. wel claimen dat je je niet moet laten afschrikken om geen andere passwordmanager te gebruiken omdat het het tig-jaren zou duren alvorens de bad guys de data decrypted hebben, maar de ontwikkelingen in IT-land gaan zo razendsnel (quantum computers?) dat het mij niet zou verbazen wanneer de bad guys toch wel iets sneller het nodige kunnen ontcijferen.
Stel dat ze dit idd niet op korte termijn kunnen, het idee dat supergevoelige data van mij - zij het encrypted! - in handen is van een stelletje boeven maakt me niet echt rustig.

Ik heb nooit een password manager gebruikt en zat al een tijdje te wachten op een knallende breach. Die is nu dus een feit en ik ben bang dat het daarbij niet zal blijven. Ouderwets pen en papier klaren bij mij de klus al jaren en dat bevalt prima =D. En ja, ik weet dat ze dat ook kunnen jatten bij een inbraak ;).
Natuurlijk mag een ieder bepalen hoe hij of zij vertrouwelijke data opslaat en beveiligt. Ik weet dat de meningen hieromtrent aardig uiteenlopen en reden is tot veel discussie. Feel free om een passwordmanager te gebruiken. Ik begin er niet aan...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie