Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: problemen met Asus Vivobook  (gelezen 590 keer)

Offline coos

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
problemen met Asus Vivobook
« Gepost op: 2021/02/11, 15:40:13 »
Op een Asus Vivobook heb ik Xubuntu 20.04 ge├»nstalleerd. Nu ondervind ik de volgende problemen. Na Pauzestand blijft het scherm zwart. Dus in Energiebeheerder alles uitgeschakeld, maar dit helpt ook niet. Als ik een poosje niets doe, dan kan ik alleen de muisaanwijzer nog bewegen. Het enige wat  ik dan nog kan doen is de laptop uitzetten met de aan/uit knop.
Is hier een oplossing voor?
Groetjes Coos

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: problemen met Asus Vivobook
« Reactie #1 Gepost op: 2021/02/11, 15:52:24 »
Kijk ook eens bij schermbeveiliging. Die doet ook nog mee
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

1] Xubuntu 20.04.2 LTS (Desktop hoofd pc). 2] Xubuntu 20.04.2 LTS (Clevo Laptop ). 3] Xubuntu 20.04.2 LTS/Linux Mint 20.1 Xfce (HP Desktop test pc).  4] W10 (Dell Desktop). 5] Linux Mint 20.1 Xfce/Xubuntu 20.04.2 LTS (Toshiba Testlaptop)

Offline Ronaldus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: problemen met Asus Vivobook
« Reactie #2 Gepost op: 2021/02/11, 16:02:33 »
+ Even kijken bij de opstarttoepassingen in het instellingenmenu. Daar kun je schermbeveiliging uitvinken, zodat die niet meer gelijk met het systeem mee opstart.

(Maar even een Engelstalige schermprint van internet bijgevoegd, ik zit niet achter de juiste pc.)

EDIT: goede schermprint ook even toegevoegd.
« Laatst bewerkt op: 2021/02/11, 19:01:52 door Ronaldus »
6 pc's in 'actieve dienst'. Daarop draaiend:
** Xubuntu 20.04 (gezins pc/hoofd pc) ** W10 (thuiswerk-pc) ** Xubuntu 20.04 (laptop 1) ** Mint Cinnamon 20 (laptop 2) ** Mint XFCE 20 (laptop 3) ** W10 (laptop 4) **
Voor veel 'tips & tricks', zie: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html

Offline coos

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: problemen met Asus Vivobook
« Reactie #3 Gepost op: 2021/03/05, 14:13:23 »
Inmiddels heb ik Xubuntu opnieuw geïnstalleerd en nu zijn de problemen voorbij.

Hartelijk dank voor de reacties.

Groetjes Coos