Ondersteuning > Software en configuratie

Geeft VirtualBox veiligheid?

(1/3) > >>

Cme:
 Geeft VirtualBox veiligheid?
Ik begrijp nu pas dat VBox vooral gebruikt wordt om distro's uit te proberen.

Ik waan mij 'veiliger' omdat VBox alles afsluit, zelfs geen communicatie heeft met bv. de Moederhost (kan wel met Samba maar dat bedoel ik niet). Heb wel 'de encrypt' mogelijkheid aangezet. (dat is veiligheid)
Met dit idee doe ik al jaren op deze manier mijn bankzaken maar ik begin te twijfelen of het een waan is?
Met het accepteren van Orikal (ja ik weet het..) voorwaarden, (een lijst waar ik nooit doorheen gekomen ben of gelezen), iets aangegaan wat juist vermeden moet worden?
Graag jullie idee├źn hieromtrent,
Bvd


Paul Matthijsse:

--- Citaat van: Cme op 2021/06/12, 15:02:19 --- Geeft VirtualBox veiligheid?
Ik begrijp nu pas dat VBox vooral gebruikt wordt om distro's uit te proberen.
--- Einde van citaat ---

Niet alleen om uit te proberen, je kunt ook een andere distro installeren omdat daar een programmaatje op draait dat op je hoofd-machine niet meer werkt (gtk2/3 gedoe bv., DisplayCal is een voorbeeld) of een oude Windows-versie.

Ik denk dat het antwoord op je eerste vraag is: ligt eraan wat je met je virtuele machine doet, hoe je 'm inricht, welke communicatie er met je hoofdmachine mogelijk is (je noemde al Samba, er zijn meer mogelijkheden). In principe werkt VB in een afgesloten schil, dus als daar iets misgaat (een aanval om eens wat te noemen), kunnen ze niet zonder meer op de hoofdmachine komen. Met de aantekening dat hackers hier veel meer van afweten dan ik en je nooit nooit moet zeggen als het om computerbeveiliging gaat.


--- Citaat van: Cme op 2021/06/12, 15:02:19 ---Met dit idee doe ik al jaren op deze manier mijn bankzaken maar ik begin te twijfelen of het een waan is?
--- Einde van citaat ---

Ik kan niet beoordelen of dat een 'waan' is. Wat ik wel kan zeggen is dat ik al heel lang m'n bankzaken regel gewoon vanuit Linux met standaard beveiligingsinstellingen, via Firefox, en tegenwoordig via de smartphone. Tot dusver geen problemen ondervonden.

Belangrijk is dat je de standaard beveiligingsprocedures volgt: verander om de zes of twaalf maanden je wachtwoord bij je bank, koop niet online bij vage tenten zonder telefoonummer of fantastische aanbiedingen bijvoorbeeld, klik niet op links in mails die zogenaamd van je bank afkomstig zijn -- kortom, gebruik je gezonde verstand. Dan zit je volgens mij met een standaard Linux-installatie gewoon goed.

softbart:
Of te wel: De zwakste schakel zit achter het toetsenbord.  :( :(

groet,

Theo

aartje:
Bankzaken doe ik gewoon met Firefox  onder Linux (Mint). Als je je windows onder virtualbox niet vertrouwt
zou je  onder Linux een nieuwe gebruiker aan kunnen maken. Je zou die gebruiker alleen maar rechten op zijn eigen
homedirectory kunnen geven en er voor kunnen zorgen dat die gebruiker voor de rest nergens bij kan op je computer en onder
die gebruikersnaam gebruik je windows onder virtualbox (of eventueel wine)
Virussen/malware etc.  kan dan alleen maar kwaad op die home-directory. Zo doe ik het en verder gebruik ik mijn browser
en email-programma nooit op de Windows onder virtualbox maar beperk ik me alleen (!!) maar tot zaken die echt niet werken
onder Linux en waar ook geen alternatief voor is en nogmaals ik doe absoluut nooit bankzaken onder windows.

Cme:

--- Citaat van: aartje op 2021/06/13, 08:46:51 ---Bankzaken doe ik gewoon met Firefox  onder Linux (Mint). Als je je windows onder virtualbox niet vertrouwt
zou je  onder Linux een nieuwe gebruiker aan kunnen maken. Je zou die gebruiker alleen maar rechten op zijn eigen homedirectory kunnen geven en er voor kunnen zorgen dat die gebruiker voor de rest nergens bij kan op je computer en onder die gebruikersnaam gebruik je windows onder virtualbox (of eventueel wine) Virussen/malware etc.
--- Einde van citaat ---
Bedankt voor de Tip :)

--- Citaat ---  beperk ik me alleen (!!) maar tot zaken die echt niet werken onder Linux en waar ook geen alternatief voor is en nogmaals ik doe absoluut nooit bankzaken onder windows.
--- Einde van citaat ---
Windows gebruik ik niet meer, behalve dat die nog steeds naast Linux staat. Ik loop ook heel soms tegen dat feit op. :(

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie