Ondersteuning > Hardware en drivers

Ubuntu 22.04 - zwart scherm na installatie NVidia Drivers

(1/2) > >>

livino:
Hallo allen,

omdat ik een extra monitor heb gekocht voor mijn thuiswerk, wilde ik deze ook graag gebruiken op mijn privélaptop, waarop ik Ubuntu 22.04 heb draaien. Bleek dat mijn pc het scherm niet herkent.

Google is not always your friend, want via een zoekrobot ontdekte ik de mogelijkheid om de geïnstalleerde drivers (X) te vervangen (?) door een driver van Nvidia (510, als ik het goed heb, maar ben niet zeker). Dus paste ik dit aan via de instellingen en nadien moest ik de pc heropstarten.

Resultaat: een zwart scherm en geen optie om wat dan ook in beweging te krijgen...

Ik kan nog wel in het boot-scherm (door esc te drukken tijdens het opstarten, maar daar vind ik niet meteen een optie om die installatie ongedaan te maken of de terminal te openen.

Ook hier reikt internet me tal van tips aan, maar:

- ofwel gaat het om een andere versie van Linux (Fedora, Ubuntu 20.04...)
- ofwel zijn de beschreven problemen niet helemaal dezelfde als de mijne (mijn scherm is zwart zonder meer, in sommige posts is er nog sprake van een 'knipperende cursor')
- ofwel werken de oplossingen niet (ctrl+alt+f5 om een tty te starten --> wat het ook betekent, het werkt niet) of kan ik ze niet toepassen ('kopieer in de terminal'...)
- ofwel zijn de oplossingen geschreven voor mensen die meer Linux-kennis hebben dan ook en kan ik ze niet eens testen omdat ik niet zou weten hoe ik deze of gene toepassing moet openen en het niet beschreven wordt

Het enige wat hij doet, is dus dat zwarte scherm en de optie om in het boot-menu en zo te gaan.
Het enige wat ik zou moeten doen, denk ik, is die installatie van Nvidia ongedaan maken, maar ik vind niet de weg hoe dat moet, vanuit dat zwarte scherm.

Wie zou me kunnen helpen?

Lieven

pinokkio:
ontkoppel u scherm eens van u laptop weer?Vermoed dan wel dat je weer je bureaublad ziet staan op u laptopscherm klopt dat?
Indien beide gelukt is kan je nu deze ink eens volgen om de nvidia drivers te verwijderen  https://linuxhint.com/clean-install-nvidia-drivers-ubuntu-22-04-lts/

Let wel op dat je de juiste verwijderd die u zelf hebt geinstaleerd?

livino:
Bedankt voor je reactie.

Dat is één van de eerste dingen die ik heb geprobeerd een voor de zekerheid nu nog eens, maar dat heeft geen effect.


--- Citaat van: pinokkio op 2023/08/02, 13:50:16 ---ontkoppel u scherm eens van u laptop weer?Vermoed dan wel dat je weer je bureaublad ziet staan op u laptopscherm klopt dat?
Indien beide gelukt is kan je nu deze ink eens volgen om de nvidia drivers te verwijderen  https://linuxhint.com/clean-install-nvidia-drivers-ubuntu-22-04-lts/

Let wel op dat je de juiste verwijderd die u zelf hebt geinstaleerd?

--- Einde van citaat ---

Paul Matthijsse:

--- Citaat van: livino op 2023/08/01, 20:19:10 ---Resultaat: een zwart scherm en geen optie om wat dan ook in beweging te krijgen...
--- Einde van citaat ---

Hallo, start je laptop vanaf een live-usb en probeer zo om weer terug te keren naar de nouveau-drivers. Ben er niet zeker van of dat gaat lukken, maar je kunt het altijd proberen.

aartje:
zie ook : https://forum.linuxmintnl.nl/viewtopic.php?f=33&t=10014

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie