Ondersteuning > Hardware en drivers

Installatie driver voor Samsung ML-1675

(1/2) > >>

mariussr:
Ik ben na een aantal jaren weer overgestapt op Ubuntu. Ik probeer mijn printer te installeren. Hij is aanwezig op de computer maar heeft nog een driver nodig. De driver heb gedownload. Maar nu, hoe installeer ik hem?

Ronaldus:
Ook een printerdriver beginnend met uld.... Mijn HP 107a is volgens mij de HP-versie van jouw Samsung printer. HP heeft de printerdivisie van Samsung overgenomen.

Driver: https://support.hp.com/nl-nl/drivers/selfservice/samsung-ml-1675-laser-printer-series/19134532
Misschien op gelijke wijze installeren als mijn laserprinter: https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=108583.msg1054821#msg1054821


Printerdriver downloaden en daarna in je Home-map zetten.
Rechter muisknop op het bestand > selecteer eigenschappen > selecteer tabblad rechten > vinkje zetten bij 'Toestaan dat het bestand wordt uitgevoerd als programma.'

dan achtereenvolgens één voor één in de terminal uitvoeren:
sudo apt purge ippusbxd
tar -xvf uld_V1.00.39_01.17.tar.gz
cd uld/
sudo ./install.sh

Op een gegeven moment moet je doorenteren, maar niet te snel want je moet  één keer met 'y' akkoord geven dat je met de voorwaarden akkoord gaat + één keer dat je de firewall toestaat voor de printer een uitzondering te maken..

Daarna naar afdrukbeheer gaan, zorgen dat je printer aanstaat en de printer toevoegen.

mariussr:
Het lukt niet. Ik heb de driver gedownload, hij staat in de downloads. Ik heb een vinkje bij: uitvoeren van bestand toegestaan gezet. Maar verder komt hij niet: $ tar -xvf uld_V1.00.39_01.17.tar.gz
tar: uld_V1.00.39_01.17.tar.gz: Functie open() is mislukt: Bestand of map bestaat niet
tar: Error is not recoverable: exiting now.
Ik heb nog gewerkt volgens het voorbeeld: https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=108583.msg1054821#msg1054821. Dat ging allemaal goed, alleen was het niet de goed driver voor mijn printer zoals was te verwachten?
Hoe kan het zijn dat het mapje niet wordt gevonden, aan de plaats kan het niet liggen, de driver uit het voorbeeld stond ook in de downloads.

Bedankt
MariusSr


bart85:
Heb je wel 'cd Downloads' uitgevoerd?

* edit typo

mariussr:
Wat is 'cd Downllads' ?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie