Interactief > Algemeen

terminal commando

(1/2) > >>

jabuca:
Hallo allemaal.  Vanmorgen heb ik Ubuntu 20.04 geupdated via de terminal, met het commando; sudo apt-get  update && sudo apt-get upgrade. Nadien kreeg ik deze melding;  I: The initramfs will attempt to resume from /dev/nvme0n1p6
I: (UUID=19444738-31e0-4974-8a88-97c4731a36f0)
I: Set the RESUME variable to override this. Ik moet wat installeren, maar ik weet niet hoe? Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
Met vriendelijke groet, jabuca

Bloom:
Dat hoeft geen probleem te zijn, behalve als je resume functie niet werkt.Kijk even met
--- Code: ---sudo blkid
--- Einde van code ---
en kijk even welke UUD je SWAP-partitie heeft. Noteer die desnoods even en schrijf dan ook de drive/partitie op waarmee die UUID gekoppeld is.
--- Code: ---cat /etc/fstab
--- Einde van code ---
en/of
--- Code: ---sudo swapon -s
--- Einde van code ---
Kijk na of de swappartie hetzelfde UUID en drive/partitie opgeeft in fstab en met dat swapon -s commando.Als dat zo is, alles in orde en kun je de melding negeren.Als ze verschillen, noteer dan de UUID in /etc/fstab voor de swappartitie en deel die mee aan het initramfs systeem: editeer /etc/initramfs-tools/conf.d/resume en zet daarin:
--- Code: ---RESUME=UUID=<swap UUID van blkid>
--- Einde van code ---
Gebruik de UUID van blkid als je de momenteel gebruikte swap wil houden, pas die dan ook aan in /etc/fstab.Gebruik de UUID van /etc/fstab als je de daar opgegeven swap wil laten gebruiken door het hele systeem. Kijk dan wel na met sudo blkid dat het effectief een swapruimte is en die ook gebruikt mag worden.

jabuca:
Hallo Bloom. Bedankt voor je snelle reactie. Waar ik vergeten was; mijn laptop is dual boot, zal dat er (ook) mee te maken hebben?
Vr.gr. jabuca

Bloom:
Als het om twee Linuxen gaat, laat ze dan dezelfde SWAP gebruiken. Dat kan geen kwaad en vermijdt dit soort problemen.

jabuca:
Hallo Bloom. Bedankt voor jou hulp, en ik ben er nog  niet helemaal uit. Ik heb er even een url bij gedaan van jou commando sudo blkid, maar de uitkomst hiervan begrijp ik niet helemaal.  Vr.gr. jabuca

 https://www.flickr.com/people/189638268@N07/

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie