Interactief > Andere distributies

Grub bootloader volledig met configuratie op de efi partitie.

(1/2) > >>

bart85:
Ik gebruik op deze laptop Linux Mint en Arch Linux. Grub is geinstalleerd vanuit Linux Mint. De configuratie bestanden en misschien een boot stage. Van de boot stage weet ik niet zeker.
Graag zou ik de bootloader onafhankelijk van mijn besturingssysteem hebben. Dus Grub volledig op de efi partitie. Dit wil ik graag zodat ik zonder problemen mint kan verwijderen. Enkel daarna de configuratie updaten.  Natuurlijk kan ik ook de bootloader opnieuw installeren in Arch of een nieuw geinstalleerde distributie, maar ik wil liever geen herinstallatie.
Is het mogelijk om de bootloader volledig op efi partitie te plaatsen?

Groeten Bart.

vanadium:
https://askubuntu.com/questions/831216/how-can-i-reinstall-grub-to-the-efi-partition

bart85:
Word dit configuratie bestand /boot/grub/grub.cfg ook op deze efi partitie gezet?

vanadium:
Niet volgens het eerste antwoord dat geaccepteerd werd (hoewel de OP uitdrukkelijk vroeg GRUB op EFI te zetten). Zie vooral dit antwoord. De optie `--boot-directory` geeft de hoofddirectory van Grub aan. Wellicht moet de hoofddirectory van Grub wel een linux bestandsysteem zijn, zoals /boot/efi. Het is niet de bedoeling grub geheel op de kleine Fat32 geformatteerde EFI partitie te zetten. Op die EFI staat de bootloader, die verwijst dan door naar het eigenlijke Grub programma.

bart85:
Het volgende partitie schema is dat goed?

--- Code: ---1. Efi partition
2. microsoft reserved
3. windows
4. Grub
5. /boot
6. linux root
7. /home
# vrij voor een andere distributie
9. windows recovery
--- Einde van code ---

Waarbij de 4de partitie nieuw is. Ik kan partitie 3. Windows inkorten met 50MB. Partitie 4 aanmaken en sorteren in gdisk. Daar grub op installeren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie