Interactief > Algemeen

Welke windows voor Virtualbox?

<< < (3/3)

jos34:

--- Citaat van: M_aD op 2021/08/21, 10:38:46 ---Windows 8/8.1 tel ik niet mee als de momenteel "beste" windows versie waar Haris om vroeg. ;)

--- Einde van citaat ---

W10 is in mijn optiek samen  met W11 juist de grootste bagger versies ooit, zelfs erger dan Vista en ME. W8.1 is best prima afgezien van het vreselijke startscherm en het haast dodelijk oersaaie design. Maar daar kunnen veel mensen blijkbaar niet doorheen kijken. Maar dat kun je 8.1 opzich niet aanrekenen.

Overigens snap ik niet waarom je ondersteuning belangrijk zou moeten vinden in een Virtual machine, gaat het kapot flikker je het VHD bestand weg, en begin je weer overnieuw. Zo'n herinstall duurt mischien een kwartiertje. Het updaten van een OS in een virtual machine vind ik alleen maar een waste van tijd en schijfruimte. Windows virussen werken niet in Linux dus er is ook geen gevaar voor je host OS denk ik? Die TomTom werkt waarschijnlijk ook op Linux dus ook geen gevaar daarvoor.
Ik neem ook aan dat je echt belangrijke zaken in je up-to-date host OS blijft doen?

Tot slot blijf je met het gebruik van W7 of 8.1 tenminste brandveilig, wat natuurlijk nog veel belangrijker is dan een virus infectie.

rico70:
Persoonlijk vind ik XP en 7* nog steeds de beste Windows versies.  10 is wel stabiel mar er zit teveel spyware (telemetrie) in.
TomTom updaten? Ik heb  jaren geleden de DomDom vervangen voor Garmin, gratis OSM kaarten die je er met copy / paste opzet, maakt niet uit welk OS je gebruikt. En de Garmin is ondertussen weer vervangen door Android met OsmAnd op telefoon en tablet.
* afhankelijk welke programma's je nodig hebt, Calibre werkt niet meer op 7 dus moet je dan wel 8, 10 of 11 gebruiken

jos34:
XP draaide bij mij goed, maar 7? Mischien lag het aan die computer, maar was erg traag en liep vaak vast. (ik heb hem maar op 1 computer gehad dus heb verder weinig referentie), nee geen goede ervaringen mee. 8.1 draait dan weer prima.

aartje:

--- Citaat van: jos34 op 2021/10/15, 21:15:59 ---
Overigens snap ik niet waarom je ondersteuning belangrijk zou moeten vinden in een Virtual machine, gaat het kapot flikker je het VHD bestand weg, en begin je weer overnieuw. Zo'n herinstall duurt mischien een kwartiertje. Het updaten van een OS in een virtual machine vind ik alleen maar een waste van tijd en schijfruimte.

--- Einde van citaat ---
Precies, en als je het toch niet vertrouwt, dan maak je een extra gebruiker onder Linux aan die alleen maar
bij zijn eigen home-directory kan en draai je daar Windows7 onder virtualbox. Ik draai nog steeds Windows7 (niet virtueel) die ik al 6 jaar
niet meer ge-update heb om video via HDMI op te nemen (Linux-drivers zijn er niet...) en heb mijn netwerk uitgeschakeld, ik schakel
dat netwerk alleen maar even in om 1 keer per twee jaar mijn TomTom te updaten.

Windows7 draai ik verder onder Virtualbox voor mijn bridgeprogramma's (via internet) en zie ook daar geen enkele reden voor updaten
of wat dan ook, alles achter een firewall  en zo geconfigureerd dat die Windows verder nergens bij kan.
Die herinstall van Windows7 onder Virtualbox op mijn Pc duurt niet meer dan 5 minuten bij mij..... (terugzetten van de image)

De rest doe ik allemaal onder Linux (tegenwoordig Mint Mate)

Polleke:
Windows 7 is nog steeds mijn favoriet, ook al gebruik 'm niet.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie