Teams > Promotie

Onderwerpen promotie team

<< < (2/9) > >>

Gijsbert:
Misschien ook om over na te denken, de after sales. Natuurlijk weet ik dat Ubuntu gratis is, maar er zijn nog genoeg zaken die nog niet van een leien dakje gaan, getuige al de vragen hier op het forum. Het is mooi dat een product gepromoot wordt, verkopen lukt meestal wel, maar daarna ???
Ik weet niet of dit stukje hier past, maar misschien het overwegen waard om mee te nemen bij de promotie. :)

TonH:
Ik was laatst in een winkel waar men een aantal A4tjes had hangen van kleine bedrijven. Zij gaven hierop aan wat ze deden (uitlaatservice, computerservice). De onderzijde van hiervan was opgemaakt als kleine kaartjes met de naam en een telefoonnummer en/of email adres. Mensen die het lezen en belangstelling hebben kunnen dan eenvoudig een strookje afscheuren en meenemen.
Misschien ook iets voor ons. Je zou een standaard formulier kunnen maken waarbij men alleen nog naam, email en/of telefoonr moet invullen. Afdrukken en ophangen.

Paul v. Oosterom:
Mischien is er iets als een standaard tekst met informatie over Ubuntu, dat geplaatst kan worden mischien bij Computerverenigingen, met in de tekst de linken naar downloads zoals folder, presentatie enz,. Met eventueel een link naar steunpunten kaart om eventueel daar eens een presentatie te houden?

Groetjes Paul.

BorisM:

--- Citaat van: TonH op 2011/01/15, 21:13:26 ---Afgelopen maandag het ik het voortouw voor dit team overgenomen van Thomas.
Vorig jaar heeft hij eens gevraagd wie er in dit team willen deelnemen. Ik heb nu gemerkt dat er 4 man zijn die aktief willen zijn in het promotie team.
Tot nu toe was het promotie team veel actief met het organiseren van releaseparties en deelnemen aan evenementen als de software freedom day, t-dose.
Vraag is of dit de enige manieren zijn om Ubuntu te promoten of dat er meer zijn. Een aantal punten waar ik dan aan denk zijn bv:

Opzetten van een standaard Ubuntu presentatie die anderen kunnen gebruiken voor het geven van een presentatie.
Creatievelingen kunnen een filmpje of presentatie maken die door winkels gebruikt kunnen worden als presentatie materiaal (als ze ook PC's zonder OS of met linux verkopen).
Opzetten van een checklist/plan van aanpak voor het organiseren van een release party.
En zo zijn  er meer, ik hoor ze graag.
Mijn voorstel is om vervolgens uit de lijst een aantal idee├źn op te pakken en uit werken.


Men zou ook eens aan  basisscholen kunnen denken, alleen men moet dan wel bij het schoolbestuur door een muur heen.
Veel scholen hebben www.deklas.nu van Heutinck een bedrijf dat helemaal gericht is op het onderwijs. Men draait dus windows en de software van hen.
Nu hebben scholen aan alles altijd te kort en er staan vaak veel oude gekregen pc's. Als men daar nu eens ubuntu op zo willen draaien ...
Mogelijkheden genoeg.--- Einde van citaat ---

Erik Krom:
Scholen zijn idd een goed punt.
Zeker nu met de bezuinigingen en de toekomst licht bij de jeugd.  ;)


--- Citaat van: Gijsbert op 2011/01/20, 23:36:15 ---Misschien ook om over na te denken, de after sales. Natuurlijk weet ik dat Ubuntu gratis is, maar er zijn nog genoeg zaken die nog niet van een leien dakje gaan, getuige al de vragen hier op het forum. Het is mooi dat een product gepromoot wordt, verkopen lukt meestal wel, maar daarna ???
Ik weet niet of dit stukje hier past, maar misschien het overwegen waard om mee te nemen bij de promotie. :)

--- Einde van citaat ---
Ik denk dat deze hier idd bij hoort.
Je hebt genoeg mensen die wel eens proberen, maar stoppen door gebrek aan kennis en niet weten waar ze hulp kunnen vinden.
Ook een grote speler is dat mensen vaak allerlei windows programma's hebben die natuurlijk niet zomaar op Linux werken.
Zoek maar eens allemaal alternatieven als je nog compleet onbekend bent in de Linux wereld.  :|
Zelf ben ik ook pas overgestapt toen ik klaas was met mijn studie en bijna geen programma's meer had die alleen voor windows beschikbaar zijn.


--- Citaat van: Paul v. Oosterom op 2011/03/01, 13:19:31 ---Mischien is er iets als een standaard tekst met informatie over Ubuntu, dat geplaatst kan worden mischien bij Computerverenigingen, met in de tekst de linken naar downloads zoals folder, presentatie enz,. Met eventueel een link naar steunpunten kaart om eventueel daar eens een presentatie te houden?

Groetjes Paul.

--- Einde van citaat ---
Zeker een goede plek.
Volgens mij zijn hier vaak al mensen die nieuwsgierig zijn naar computers en dus bereid om andere systemen te proberen.

Verder mijn bijdrage:
Computerbladen zoals "Computer Totaal" en "Computer Idee".
In Computer Idee kom ik regelmatig verwijzingen tegen naar Ubuntu of soms ook een heel artikel.

Echter is de informatie hierin niet altijd volledig.
En juist op de missende dingen haakt men af.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie