Ondersteuning > Software en configuratie

Hét Softwaretopic: welke programma's moet iedereen volgens jou eens bekijken?

<< < (138/138)

vanadium:
Ik gebruik al jaren Zim Wiki.Zim is standaard beschikbaar in Ubuntu ("sudo apt install zim")  maar is ook als flatpak beschikbaar. De ontwikkelaar zelf biedt up-to-date .deb bestanden aan op zijn website.

Zim werkt intern met markdown, maar je formatteert rechtstreeks als in een tekstverwerker zonder markdown to hoeven kennen. Je kan zeer gemakkelijk interne (andere gedeelten van het notaboek) en externe links (naar folders, documenten, websites...) invoegen. Ook figuren en attachments kunnen ingevoegd worden. je kan gemakkelijk takenlijsten aanmaken met checkboxes die je kan afvinken. "*" spatie wordt automatisch omgezet naar zo een checkbox.

Daarnaast is er een krachtige zoekfunctie met wildcards. Er zijn krachtige plugins, ondermeer voor takenlijst en voor dagboek. De plugin voor takenlijst verzamelt alle taken. Zeer handig als je informatie opslaat per project, en ook daar in de context van het project taken noteert.

Nota's worden georganiseerd in een boomstructuur in het linkerpaneel. Daarin kan je nota's willekeurig diep organizeren. Een woord dat start met @ wordt geïnterpreteerd als een tag. Met plugins kan je dan weer een tagindex toevoegen, of een "tag wolk".

Nota's worden als platte tekst (met markdown) opgeslagen in een folderstructuur. Alleen een index wordt aangemaakt in SQLite.

Het is een goede oude GTK2 applicatie, die er dus eerder "klassiek" uitziet dan "modern", maar dan ook goed past bij de rest van je desktop.

Er is géén ingebouwde synchronisatie, géén apps op andere platformen. Doordat je nota's testbestanden zijn, blijven ze leesbaar en toegankelijk zonder de software.

MKe:
Zim is idd de applicatie die ik de laatste jaren gebruikt heb.

dellkubuntu:
Kde connect. Verbind je linux heel handig met een android toestel.

MKe:

--- Citaat van: dellkubuntu op 2020/08/24, 17:41:24 ---Kde connect. Verbind je linux heel handig met een android toestel.

--- Einde van citaat ---
Er is ook een fork voor Gnome, GSConnect genaamd. Het is in principe hetzelfde programma, maar dan gemaakt zodat het integreert met de Gnome shell die standaard met Ubuntu komt. https://extensions.gnome.org/extension/1319/gsconnect/

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie