Ondersteuning > Ubuntu Touch

je toestel porten

(1/2) > >>

ZijneBalorigheid:
Geachte allen,

Nu ik reeds jaren een tevreden gebruiker ben van (K)ubuntu, heb ik inmiddels ook grote interesse gekregen voor de volgende stap: Ubuntu touch op de smartphone.
De toestellen die ik heb, worden (uiteraard) (nog) niet ondersteund dus het zal geen kwestie worden van telefoon aan de pc hangen, UBport installer er op loslaten en gaan.
Nu schijnt het wel mogelijk te zijn dat je zelf je toestel kunt porten, ofwel geschikt maken voor Ubuntu touch. Is er alhier al iemand die dat heeft gedaan?
Zo ja, hoe ging dat? Werkte alles goed? etc etc.

bart85:
https://devices.ubuntu-touch.io/

Kan erg lastig zijn. Niet alle telefoons worden goed ondersteund. Zie in link voor ondersteuning van bepaalde telefoons.

ZijneBalorigheid:

--- Citaat van: bart85 op 2023/01/30, 19:40:25 ---https://devices.ubuntu-touch.io/

Kan erg lastig zijn. Niet alle telefoons worden goed ondersteund. Zie in link voor ondersteuning van bepaalde telefoons.

--- Einde van citaat ---

Als ik het goed heb begrepen, zijn dit juist de toestellen die je al gewoon rechtstreeks aan de pc kunt hangen en de installer van Ubuntu touch doet de rest. Als je apparaat er niet bij staat, moet je dus die lastige fratsen gaan uithalen.

bart85:
Sommige worden gedeeltelijk ondersteund. Wat betekent dat bepaalde hardware niet werkt. Bijvoorbeeld een niet werkende wifi of haperende wifi. Ook andere hardware kan problemen geven. Welke onderdelen werken kun je opzoeken.

ZijneBalorigheid:

--- Citaat van: bart85 op 2023/01/31, 17:33:44 ---Sommige worden gedeeltelijk ondersteund. Wat betekent dat bepaalde hardware niet werkt. Bijvoorbeeld een niet werkende wifi of haperende wifi. Ook andere hardware kan problemen geven. Welke onderdelen werken kun je opzoeken.

--- Einde van citaat ---

Waar zoek je dat dan op als je toestel niet in de lijst van ondersteunende devices staat?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie