Ondersteuning > Server en netwerk

Bestanden delen

<< < (2/5) > >>

MKe:

--- Citaat van: Polleke op 2023/01/14, 16:31:32 ---
--- Citaat van: MKe op 2023/01/13, 15:25:41 ---ten derde heb je je data uitgeleverd aan de data graaiers van Google.

--- Einde van citaat ---

Mag het wat genuanceerder ?

--- Einde van citaat ---
ik zie niet helemaal hoe. Het is een feit dat, tenzij je betaald voor Google drive, het Google vrij staat om de data te gebruiken. Dat geldt voor Gmail, foto’s en drive. Voor sommigen is dat okay, ik pas.

Ronaldus:
Ik heb al zo'n 25 jaar een gmail-adres, gebruik samen met mijn gezin een gedeelde Google agenda en sla mijn foto's in albums op in Google foto's.
Sinds één jaar ben ik bezig met ChromeOS flex en heb sinds kort twee chromebooks.

Heb in al die 25 jaar geen enkel probleem met Google gehad. Ik geloof ook echt niet dat er mannetjes door mijn data aan het snuffelen zijn en als het goed is wordt mijn data versleuteld opgeslagen. Als je mailt met een cloud-dienst, dan kun je er net zo goed je data opslaan. Die data hebben ze immers grotendeels toch al.

Ik heb er juist een steeds slechter gevoel bij dat mijn gegevens uitsluitend lokaal zijn opgeslagen. Heeft ook zo zijn risico's... Iemand die geen back-up maakt is sowieso beter af met data in de cloud. (Ik ken personen met maar één computer en één back-up op een mechanische schijf. Dat is wachten op dataverlies.) Of je SSD die na een tijd niet meer leesbaar is (de dataretentie van SSD's is ook nog niet geheel uitgekristalliseerd). Om maar te zwijgen van brand en diefstal risico.
Wil je goed back-uppen, dan heb je twee back-ups die je niet bij elkaar hebt liggen.

Zie ook: https://computertaal.info/2017/08/09/is-veilig-om-data-op-google-drive-gelijkaardige-diensten-bewaren/ of https://www.techzine.nl/nieuws/privacy-compliance/456246/google-cloud-diensten-geschikt-verklaard-voor-overheidsinstanties/

Zo zou je ook vragen kunnen stellen aan het überhaupt rondlopen met je smartphone, of het gebruik van Dropbox, het navigeren met je mobieltje, foto's maken met je mobieltje. Met Microsoft en Apple zal het niet anders zijn. Denk alleen maar aan het feit dat Apple geautomatiseerd door je foto-albums aan het zoeken is op zoek naar kinderporno. Ze geven een nobele intentie  aan een verwerpelijke activiteit.

Je gegevens staan altijd ergens en ze worden ook altijd óf gedownload öf gemaild óf ingezien. Je hoopt maar dat alle partijen er zorgvuldig mee omgaan. De tijd dat ik een polis per post kreeg, ligt (gelukkig - want voor je het weet ligt de post 'per ongeluk' in de bus van de buren) ver achter ons.

Tja wat nou beter is? Ik weet het niet. Alles heeft zijn nadelen en voordelen. Wel goed om er in ieder geval bij stil te staan. En het blijft ook een persoonlijke afweging en kan ook best begrijpen dat mensen er anders over denken.  Ik neem aan dat als bijv. Google niet zorgvuldig met je gegevens omgaat en het komt op straat te liggen, ze wel kunnen stoppen. Het is ook in hun belang om jouw gegevens veilig te houden.

rico70:

--- Citaat van: Ronaldus op 2023/01/15, 09:22:01 ---Ik heb al zo'n 25 jaar een gmail-adres

--- Einde van citaat ---
Das knap, het bestaat nog geen 20 jaar

Ronaldus:
Het voelt als een eeuwigheid!
Maar ach, tis slechts mijn visie. Niet meer en niet minder. Het is aan een ieder zelf wat die met zijn of haar data doet en waar die het stalt.

MKe:

--- Citaat van: Ronaldus op 2023/01/15, 13:11:17 ---Het voelt als een eeuwigheid!
Maar ach, tis slechts mijn visie. Niet meer en niet minder. Het is aan een ieder zelf wat die met zijn of haar data doet en waar die het stalt.

--- Einde van citaat ---
Inderdaad, zolang iedereen bewust is van de voor- en nadelen, moet iedereen zijn eigen keuzes kunnen maken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie