Ondersteuning > Software en configuratie

Timeshift en nier leesbare bestanden

(1/3) > >>

Goese Duikertje:
Hoi Allemaal,
Ik heb Timeshift nu 2 maanden werkend. Geplaatst op een weing gebruikte partitie en dus los van mijn dagelijks gebruikte partitie om bij eventuele problemen alles helemaal opnieuw te kunnen plaatsten. Goed, heb het gelukkig nog niet nodig gehad. Ik laat de snapshot één keer per maand maken en dat werkt prima. Nu mijn vraag om mogelijke problemen te voorkomen als het dan toch eens misgaat, beide keren dat die snapshot werd gemaakt stond er bij te lezen dat "sommige bestanden niet leesbaar" zijn ???

Wat houdt dit nu echt in? Kan het zijn dat er toegangsrechten niet worden "mee-gekopieerd" en dat als ik die snapshot dan eens zou willen terugzetten dat ik nergens meer inkom??? Of zou het kunnen zijn dat ik ergens een bestandje heb staan met "fouten"erin en dat die dan niet leessbaar is...?? Wat is wijsheid?

Groet,
Goese Duikertje

Ronaldus:
In MInt is Timeshift standaard geïnstalleerd.
Ik heb het programma desondanks verwijderd; de documenten back-up ik handmatig (dan ben je ook niet van een of ander back-up programma afhankelijk) en als er met het besturingssysteem iets mis gaat, dan doe ik wel een herinstallatie.

Je weet pas echt of zoiets niet of wel werkt als het eigenlijk al te laat is...

vanadium:

--- Citaat van: Ronaldus op 2021/10/15, 15:03:28 ---de documenten back-up ik handmatig (dan ben je ook niet van een of ander back-up programma afhankelijk) en als er met het besturingssysteem iets mis gaat, dan doe ik wel een herinstallatie.

--- Einde van citaat ---
Dat is krek hoe ik er ook over denk.

@Goese Duikertje, wanneer krijg je die melding? Is dit een foutmelding van het programma tijdens het maken van de snapshot? Dan moet dit zeker onderzocht worden.

emvedeesje:
Volgens mij is het beste systeem:
- Timeshift enkel voor het OS.
- een onafhankelijk ander backup programma voor je eigen data. Hier draait FreeFileSync, anderen gebruiken LuckyBackup

Dit systeem geeft het grote voordeel dat je net dat backupt of terugzet wat nodig is.
Had je alles via Timeshift genomen, kan je niet anders dan alles terug te zetten, zowel OS als data.
Bijkomend voordeel met je data op een eigen backup: als ik een nieuw OS installeer, kan ik mijn data veel makkelijker bereiken om terug te zetten.

groeten van Michael

Goese Duikertje:
Hoi Allemaal,
Bedankt voor de reacties. Om mijn vraag wat te verduidelijken, het gaat er om dat als ik rechts-klik op het net gemaakte Timeshift-backup, dan zie dus die tekst staan dat sommige files niet leesbaar zijn. Ik vraag me nu dus af wat dit betekent als ik het zou terugzetten. Gaat het om de eigendomsrechten of zou het alleen maar gaan om één of enkele  slechte bestandjes??

Er blijft inderdaad ook nog de vraag open staan dat áls het echt goed mis gaat en de hele pc is kapot, ben je dan dus ook al die backups kwijt, hetgeen me logisch lijkt. Dus zou ik die maar beter op een apparte opslag moeten gaan plaatsen. Maar kan dat zomaar? Omdat Timeshift een geinstalleerd programma is en wellicht niet zomaar gekopieerd kan worden naar een usb of externe hd?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie